Mindenmás

A héten folytatódik a szúnyogirtás Szegeden és környékén

A felmelegedés hatására várható a vérszívók tömeges megjelenése, ezért a következő napokban folytatódik ellenük a központi védekezés Csongrád-Csanád megyében is, olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében.

Az elmúlt napok változékony időjárása befolyásolta a szúnyogok magatartását is, hiszen a viharos időjárást nyugalmi állapotban, kevés aktivitással vészelik át. Ha az időjárás a héten kedvezően alakul az irtáshoz, tovább zajlanak a beavatkozások a Tisza-tónál és Csongrád-Csanád megye folyóparti településein is. Ennek megfelelően biológiai lárvagyérítésre számíthatunk Csongrád-Csanád megye vizeinél, ahol a szakemberek repülőről fognak granulátumot szórni.

A Katasztrófavédelem arra hívja fel a figyelmet, hogy a jelenlegi esős időszakban különösen sokat tehetünk az emberközeli életmódot folytató szúnyogfajok elterjedése ellen. Érdemes a ház körül kialakuló kisebb vizeket felszámolni, a csatornákat, árkokat megtisztítani, a vízgyűjtő edényeket hálóval lefedni, a virágcserepekben, vödrökben megálló vizet kiönteni.

TÉRSÉGÜNKBEN AZ ALÁBBIAK SZERINT IRTJÁK MAJD A SZÚNYOGOKAT

Forrás: Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb