KikapcsVideo365

Szegedről szegedieknek szegediektől: pénteken részt vettünk a Szegeden Kiadva című vígjáték premier vetítésén

Egy ízig  – vérig szegedi sorozat debütált pénteken a Corsó Caféban, ugyanis megtartották a Szegeden Kiadva című vígjáték premier vetítését. A sorozat különlegessége, hogy szegedi alkotók készítették, szegedi színészekkel és természetesen maga történet is itt játszódik a Napfény városában. A sorozat premier vetítésén mi is ott jártunk, ahol Rácz Lászlóval, a szitkom megálmodójával és egyik főszereplőjével, Juhász Kund rendező, operatőrrel és Kakuszi Réka színésznővel beszélgettünk.

RÁCZ LÁSZLÓ KONKRÉTAN SZEGEDRE ÁLMODTA MEG A TÖRTÉNETET

A sorozat ötlete a Drága örökösök tévés produkcióból és a szegedi Pinceszínház társulatából jól ismert Rácz Lászlótól ered, aki megálmodta Szegedre ezt a történetet. “Egyszer hullafáradtan jöttem haza Budapestről egy forgatásról, és azt kérdeztem magamtól, mi lenne, ha Szegeden csinálnánk egy saját filmet, ami csak szegedi helyszíneken, csak szegedi színészekkel készül el. Hónapokon keresztül írtam a történetet, majd elkezdtem hozzá a szereplőket keresni. Mindenkinek nagyon tetszett az ötlet és rögtön igent is mondtak a felkérésre” – mesélte el az író a kezdeteket.

A TÖRTÉNET EGY KIADÓ INGATLAN ÉS ANNAK LAKÓI KÖRÜL FOROG

A sorozatban a főszerepet Hardi Csaba játssza, aki korábban Szegeden tanult. Ő egy pszichológust alakít, aki anyagilag nem áll a helyzet magaslatán és ezért kiad egy ingatlant, ahová mindenféle náció beköltözik. Az ő életükből, mindennapjaikból bontakozik ki a történet. A bejárónőt Kakuszi Réka, a Pinceszínház művésze játssza, az elmebeteg postás szerepében a több humorfesztivált is megjárt Frank Györgyöt láthatja a közönség. A színészgárdához két fiatal lány is csatlakozott, Huszár Krisztina és Hamza Vanessza személyében. Az igazi humorfaktort pedig maga az ötletgazda, Rácz László játéka varázsolja a képernyőre.

KAKUSZI RÉKA SZÍNÉSZNŐ SZÁMÁRA A SZÍNPADI SZEREPEKHEZ KÉPEST SOK ÚJDONSÁGOT TARTOGATOTT A FORGATÁS

Kakuszi Réka, aki Lulut, a takarítónőt alakítja, elárulta, nagyon közel áll hozzá a szerep, abszolút magáénak érzi, viszont a forgatás nagyon újszerű volt számára, hiszen eddig csak színpadi szerepekben játszott és most a sorozatnak köszönhetően lehetősége volt egy teljesen új közeget kipróbálni. “Teljesen más technikát kíván, mint a színpad, de nagyon -nagyon élveztem a forgatást” – árulta el a színésznő.

ISMERŐS SZEGEDI HELYSZÍNEK TŰNNEK FEL A SOROZATBAN

Juhász Kund, operatőr elmondta, a sorozat nagy különlegessége, hogy ez az első olyan sorozat az országban, amely nem Budapesten, a Balatonon, vagy éppen egy kitalált településen játszódik, hanem egy vidéki nagyvárosban. Így nagyon sok szegedi helyszín is feltűnik az epizódokban, ami ismerős lehet bárkinek a Napfény városában: a stáb forgatott például a Corso Caféban, ahol a premier vetítést is tartották, Hattyas telep emblematikus sörözőjében, egy kisboltban, ami a Mátyás templom mellett a Dobó utcában található. Maga a sorozat középpontjában álló ház pedig Béketelepen található. Sőt, Juhász Kund azt is elárulta számunkra, a jelenetek közötti vágóképeken is Szeged látványosságai fognak megjelenni a produkcióban, mint a Belvárosi híd, vagy a rendőrség Párizsi körúti épülete.

Az első, negyven perces epizód pedig már megtekinthető a Youtube-on, ahol havonta egy – egy új részben bontakozik ki a szereplők története.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb