Szegedi Arcok

Nyolc ingatlan és izmos megtakarítás szerepel Novák Katalin első államfői vagyonnyilatkozatában

Hivatalba lépése után három héttel közzétette első államfői vagyonnyilatkozatát a szegedi Novák Katalin. A tegnap nyilvánosságra hozott dokumentumból kiderül,

  • hogy havi tiszteletdíja a házelnököt megillető összeg 1.1-szerese, azaz jelenleg közel bruttó 4 millió forint,
  • a nevén nyolc ingatlan szerepel, Szegeden három társasházi lakást, valamint egy garázst kapott ajándékba 2013-ban,
  • megtakarításait 3 millió forinttal növelte azóta, hogy fél éve – amikor lemondott a családügyi miniszteri posztról – számot adott vagyoni helyzetéről.

HAVI 4 MILLIÓS FIZETÉS, 32 MILLIÓS MEGTAKARÍTÁS

Mint a Telex írja, a szegedi származású államfőnek, egyben a Fidesz korábbi alelnökének 2020-ban még 26 millió forint volt a számláján, 2021-ben már 29, most 32 millió forintnál tart. Tartozása továbbra sincs, mint ahogy autója sem. Busás, havi 4 milliós köztársasági elnöki fizetése mellett azonban kiadja az egyik lakását, és ebből havonta 225 ezer forint plusz bevétele származik.

NYOLC INGATLAN, EBBŐL HÁROM LAKÁS ÉS EGY GARÁZS SZEGEDEN

Az új államfő nevén nyolc ingatlan szerepel: felerészben tulajdonosa egy XI. kerületi, 240 négyzetméteres családi háznak, valamint egy 90 négyzetméteres társasháznak Újbudán, továbbá egyedül birtokol egy 56 négyzetméteres lakást a XI. kerületben. Szülővárosában, Szegeden három társasházi lakást (67, 166 és 174 négyzetméteresek), valamint egy garázst kapott ajándékba 2013-ban, míg Balatonlellén üdülőt vett tíz évvel ezelőtt.

JÓL PÖRÖG A CSALÁD SZEGEDI VÁLLALKOZÁSA IS

Jó évet zárt 2021-ben Novák Katalin államfő édesapja, Novák Zoltán szegedi magánklinikája – derül ki a céges beszámolóból, melyet a 444 szemlézett szinte egy időben a köztársasági elnöki vagyonnyilatkozat megjelenésével. Bár az Aranyklinika Kft. nem közli az éves forgalmát, a portál biztos benne, hogy 83 millió forintos profitot értek el, ami rekord, mert eddig a 10-30 millió forintos sávban mozogtak. A beszámoló szerint az osztalék pedig 124 millió forint lett, amit ki is fizetnek.

Az Aranyklinikának van budapesti rendelése is, itt dolgozik Novák Katalin testvére és sógornője, Vesztergom Dóra is, akit a kormány a Humánreprodukciós Igazgatóság élére nevezett ki, amely az állami kézbe vett meddőségi klinikákat koordinálja. Az Aranyklinika amúgy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) listája szerint Covid mintavételi pontként is funkcionál, tehát kivette a részét a járvány elleni harcból is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb