BlogSport

Szeged365 kisokos: egyszerre dobban 163 ezer szegedi szív, itt a Pick Szeged – Veszprém aranycsata, íme minden, amit tudni akartál a Kék Péntekről!

Kék péntek a mai: 18.45-kor kezdődik a K&H férfi kézilabda liga döntője, az első felvonásban a Pick Szeged az ősi rivális Telekom Veszprém együttesét fogadja a PICK Arénában. Ha már Te is meccslázban égsz, ezt a Szeged365 Kisokost Neked dobtuk össze, benne:

  • az eddigi Pick-Veszprém csaták eredményeivel,
  • a kapunyitással, jegyvásárlással, érkezéssel kapcsolatos infókkal,
  • a meccsen drukkoló hírességek névsorával,
  • a szurkolói felvonulás részleteivel,
  • és a két fordulós döntő programjával.

EDDIG 181 ALKALOMMAL CSAPTAK ÖSSZE AZ ŐSI RIVÁLISOK

A 2016-17-es idényben vezették be újra az oda-visszavágós finálét a férfi élvonalban. A párharc második mérkőzését mindig az alapszakasz győztese játszhatja hazai pályán, de ez eddig még egyszer sem bizonyult előnynek, ugyanis rendre az a csapat lett a bajnok, amely vendég volt a visszavágón.

  • Idén a Telekom Veszprém 24 győzelemmel és két döntetlennel végzett a tabella élén,
  • a Pick Szeged 23 sikerrel, egy döntetlennel és két vereséggel lett második.

A döntő első meccse pénteken 18.45-kor kezdődik a Pick Arénában, a második találkozóra jövő szombaton 17.45-től kerül sor a Veszprém Arénában.

A két csapat eddig 181 tétmérkőzést játszott egymással, a mérleg 123 veszprémi és 51 szegedi siker, illetve hét döntetlen. Tavaly kettős győzelemmel lett bajnok a Szeged, november közepén 26-26-os döntetlent játszottak egymással a dunántúli városban, a Magyar Kupa-elődöntőt április 23-án a Veszprém nyerte 30-27-re Győrben, majd egy héttel később legnagyobb hazai riválisa otthonában is győzni tudott 29-27-re.

A legutóbbi két rangadóról makacs deréksérülése miatt hiányzott Bánhidi Bence, és ez mindkétszer meglátszott a Szeged játékán – írja az M4 Sport. A válogatott beálló március eleje óta nem lépett pályára, és április közepén azt mondta, tervei szerint május közepe vagy vége felé kezdi újra az edzéseket. De úgy tűnik, a döntő első mérkőzésén még biztosan nem szerepelhet.

A döntő programja:
június 3., péntek:
Pick Szeged-Telekom Veszprém 18.45
június 11., szombat:
Telekom Veszprém-Pick Szeged 17.45

Az legutóbbi tíz szezon győztese:
2011/12: MKB Veszprém KC
2012/13: MKB Veszprém KC
2013/14: MKB-MVM Veszprém KC
2014/15: MKB-MVM Veszprém KC
2015/16: MVM Veszprém KC
2016/17: Telekom Veszprém KC
2017/18: MOL-Pick Szeged
2018/19: Telekom Veszprém KC
2019/20: A koronavírus-járvány miatt nem avattak bajnokot.
2020/21: MOL Pick Szeged

Bajnoki örökrangsor:
26-szor: Veszprém
15-ször: Bp. Honvéd
12-szer: Elektromos
9-szer: Újpest
5-ször: Bp. Spartacus
4-szer: Tatabánya, Munkás TE, Szeged
3-szor: Győr, Bp. Vörös Meteor, Csepel
2-szer: VM Közért, MAFC, VII. ker. Levente Egylet, VAC
1-szer: Dunaferr SE, Debreceni Dózsa, Bp. Vasas, Belvárosi TVK

17:30-TÓL SZURKOLÓI FELVONULÁS LESZ A MÓRA FERENC MÚZEUMTÓL

A hagyományok megfelelően újra lesz szurkolói felvonulás a szezon utolsó hazai meccse, a bajnoki döntő első felvonása előtt. “Vonuljunk együtt, mutassuk meg, milyen hangos és egységes a kék seregünk” – írja a szervező CSAK ELŐRE A Szegedi Kézilabdáért Egyesület, a menet a Móra Ferenc múzeum elől indul 17:30-kor, majd a Stefánián és a Felső-Tisza parton keresztül a Pick Arénáig sétál a kékbe öltözött tömeg.

Apropó, ha már szóba került a kékség, a dresscode természetesen kék lesz.

“Énekelni, kiabálni, ordítani ér! Dobot, dudát is hozzatok bátran és ne féljetek használni!Indulás előtt a múzeum lépcsőjén összeállunk egy képre, utána pedig csatába indulunk! Mindenkit szeretettel várunk!”

– írták a szervezők.

A felvonulást élőben adjuk majd a Szeged365 Facebook oldalon.

KAPUNYITÁS, SZKT KÜLÖNJÁRATOK

A PICK Aréna közelében korlátozottan áll rendelkezésre parkoló, ezért javasolják, hogy mindenki a tömegközlekedést és a taxitársaságok szolgáltatását vegye igénybe, vagy érkezzen kerékpárral, illetve Lime-mal. A mérkőzést követően a klub az SZKT-val közösen sűríti a menetrendet, és további járatokat indít a PICK Arénától. A járatok a 9-es és 19-es trolibuszok vonalán közlekednek a belváros felé, rájuk az SZKT jegyei és bérletei érvényesek.

A PICK Aréna kapui 16.45-kor nyílnak, a szervezők arra kérik a hazai szurkolókat, hogy legalább másfél órával a mérkőzés kezdősípszója előtt érkezzenek meg a Bikához, mert a szokásosnál több időt vehet igénybe a beléptetés.

Kérik az Etelka sor felől érkező szurkolóinkat is, hogy gyalogos közlekedésre kizárólag a járdákat használják.

MÉG VANNAK JEGYEK

Maradtak még szabad helyek a mérkőzésre, így a PICK Aréna jegypénztárai a mérkőzés napján 14.30 órakor kinyitnak. A jegyek online is megvásárolhatóak, konkrétan ITT. A jegypénztárakban nem csak a döntő első mérkőzésére, a PICK Arénába, de a június 11-i visszavágóra is megvásárolhatóak a belépők a Veszprém Aréna vendégszektorába.
 

KÁRÁSZ ANNA ÉS OLASZ ANNA IS A LELÁTÓN DRUKKOL MAJD

Kárász Anna olimpiai bajnok kajakos, Olasz Anna hosszútávúszó, vagy éppen a gyalogló Dudás Gyula is kék szerelést húz, ők már biztosan ott lesznek a PICK Arénában – írja közleményében a klub. A régi játékosaik nagy létszámmal képviseltetik majd magukat, többek között Bartalos Zoltán, Habuczki Tamás és Borsodi Péter is velünk lesz este.

EGYÜTT DOBBAN A KÉK SZÍV: A CSAPAT VAK DRUKKERE IS VELÜNK LESZ, DE JÖNNEK A COVID-OSZTÁLY HŐSEI IS

A klub ismét megmutatta a kék szívét, meghívta a meccsre a makói Kovács Mátét, akinek egyik nagy álma volt, hogy nekünk szurkolhasson, a vak férfi kislányával jön el bennünket buzdítani. A megszokott módon most is ott lesznek a COVID-osztály munkatársai, akik szintén tagjai a HandballFamily-nek, de a szegedi kerekesszékes kézilabdások is teljes kerettel drukkolnak majd a lelátón.

JAVULTAK A GYŐZELMI ESÉLYEINK

“Az elmúlt napokban javult a helyzetünk, hiszen a Dabas elleni utolsó alapszakaszbeli bajnokin már pályára lépett Matej Gaber, a szlovén játékosunk felépült” – írja a klub, majd hozzáteszik, továbbra is két sérültjük van, Bánhidi Bence és Luka Stepancic a rehabilitációt végzi.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb