Kikapcs

Irány a nyár! Javul a Balatoni buszközlekedés

Június 16-tól a nyári időszámítás veszi kezdetét a menetrendben a Volánnál a tanszünet kezdetével. Az új nyári menetrend egyik célja, hogy jelentősen javítsa a Balatonra utazók lehetőségeit ha a buszos utazást választják. A Szegedről a Balatonra tartó járatok menetrendje is módosul.

Vitézy Dávid a Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) közlekedésért felelős államtitkára egy friss közösségi média posztjában jelentette be: a céljuk a menetrend módosítással, hogy minél több településről legyen közvetlenül elérhető a Balaton a nyári időszakban. Emiatt kibővítették és átalakították a menetrendet. Ezzel is növelve a Balatonra utazni vágyók kényelmét. A részletek a volán busz oldalán olvashatóak. A link a cikk alján.

Vitézy Dávid: Facebook link

A Dél-Alföldről a Balatonra

A nyári iskolai szünetben pénteken, szombaton és vasárnap Szegedről Balatonfüredre 8:20-kor induló autóbuszjárat Kiskunhalas helyett Kiskunmajsa érintésével közlekedik, így Zsombó, Forráskút, Csólyospálos, Kiskunmajsa és Tázlár települések számára is biztosított lesz a Balaton elérhetősége a nyári időszakban hétvégén. A járat érinti továbbá Dunaújvárost is, így a Fejér megyei városból új eljutási lehetőség nyílik Balatonakarattyára, Balatonkenesére, Balatonalmádiba, Alsóörsre és Balatonfüredre is. Az autóbuszok a minél gyorsabb eljutás érdekében Dunaújváros és Balatonakarattya között a 62-es út – M7-es autópálya útvonalon közlekednek. Balatonfüredről 15:45 órakor indul a járat Szegedre, ahova 20:25 órakor érkezik, így további Csongrád-Csanád megyei települések irányába biztosít átszállási lehetőséget.

Forrás: Volán busz

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb