Mindenmás

Tombol(t) a kánikula, a Lapos Beach viszont még zárva – rákérdeztünk, miért

“A pünkösdi hosszú hétvégén, a legnagyobb kánikulában a Lapos teljes területe zárva volt, a napozni vágyó embereket elzavarták” – írta Anna nevű olvasónk a hétvégén, aki szerint dühítő, hogy annak dacára, hogy szabadstrandról van szó, nem mehetett be használni azt. A fiatal szegedi hölgyhöz hasonlóan több olvasónk is ránk írt a témában, mi pedig rákérdeztünk, mi az oka a viszonylag kései nyitásnak.

Hamarosan indul a Lapos Beach második szezonja – írtuk meg egy hónapja, a hivatalos bejelentés szerint június 18-án nyit meg Szeged régi-új, tavaly 30 millió forintból felturbózott szabadstrandja.

Hogy miért nem nyitott meg hamarabb, arról mindkét érintettet megkérdeztük:

  • egyrészt a szegedi városvezetést, név szerint a 2022-es nyitást bejelentő, a projektben leggyakrabban kommunikáló zöld város tanácsnokot, Mihálik Edvint,
  • másrészt pedig a Lapos Beach vendéglátóegységeit üzemeltető közismert szegedi vállalkozót, Jakab Gusztávot.

MIHÁLIK EDVIN: MEG KELLETT VÁRNI, HOGY A TISZA VISSZAHÚZÓDJON A MEDRÉBE

“A Lapos szabadstrand nyitásához sok feltételnek kell teljesülnie, a partszakaszt minden évben rendbe kell hoznunk és a munkát csak akkor tudjuk elkezdeni, ha a Tisza visszahúzódik a medrébe” – nyilatkozta Fülöp Tímea kolléganőnk megkeresésére Mihálik Edvin Zöld Város programért felelős tanácsnok. Mint válaszában írta, idén is a magas vízállás csökkenése után indulhatott meg a munka, ami június 18-ra ér a végére, pont a tanítási szünet kezdetére.

ÁTKÖLTÖZIK A FRÖCCSTERASZ, TÖBB NAPOZÓHELLYEL ÉS SZEZONÁLIS FAGYIZÓVAL KÉSZÜLNEK

A nyitás kapcsán Jakab Gusztávot, a szabadstrandot üzemeltető szegedi vállalkozót is megkerestük, aki elmondta, a városnak június 18-tól van szerződése a szakaszt biztosító vízimentőkkel, nélkülük pedig nem lenne biztonságos bárkit a területre engedni. “Annak dacára, hogy a strandidő már megérkezett, az első a biztonság” – magyarázta, majd a 2022-es szezon újdonságairól is beszélt:

  • a tavaly még a Partfürdőn üzemelő, 200 férőhelyes Garden Fröccsterasz a Laposra költözik,
  • a büfében ezentúl a Somogyi Fagyizó termékei is helyet kapnak, magyarán, lesz fagylalt is,
  • a szabadstrand részt pedig több ülőhellyel és sportolási lehetőséggel bővítik majd ki.

Nosztalgiázz, és sasold meg milyen volt tavaly a Lapos Beach-en lazulni:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb