Mindenmás

Olyan erős az összefogás és a tenni akarás Tiszaszigeten, hogy még az idei évben felépülhet a tűzben megsemmisült Johan család új otthona

Volt, aki rögtön étellel és ruhával segített, mások hamar nekiálltak eltakarítani a romokat, a cégek pedig ruhákat és bútorokat ajánlottak fel – az rtl.hu szerint hosszasan lehetne sorolni, hogy mit ajánlottak fel a tiszaszigeti család segítségére, akiknek május elején égett le a háza. Mint írják, ilyen összefogást, ilyen önzetlen segítségnyújtást ritkán látni.

Május 10-én nagy erőkkel vonulnak a tűzoltók Tiszaszigetre, ahol egy gázpalack robbant fel a Johan család könnyűszerkezetes faházában. Az épület teljesen megsemmisült, majd összefogott a kis közösség, és eltakarították a tűzeset romjait. A tanár-tudományos kutató házaspárral most a Házon kívül forgatott, akik nehezen hitték el, hogy ennyi támogatást kapnak. Mint kiemelték, a történtek után folyamatosan érkezett a segítség, és amikor elkezdtek záporozni az adományok, akkor nekiláttak leírni, hogy kitől, mi érkezett, hogy majd egyszer visszaadhassák, vagy legalább egyenként, személyesen mindenkinek megköszönhessék.

NEHÉZ VOLT ELFOGADNI A SEGÍTSÉGET

Zsuzsa, a leégett ház tulajdonosa arra a kérdésre, hogy nehéz-e elfogadni a segítséget így fogalmazott: “Nagyon! Nekem a legnehezebb. Vannak emberek, akik felajánlanak dolgokat, de nekem csak az jár a fejemben, hogy hogyan fogom visszaadni. Nagyon nehéz.” A riportból az is kiderült, hogy egy hónap alatt megtisztították a terepet. Tiszasziget polgármestere a portálnak azt is elmondta, hogy olyan erős az összefogás és a tenni akarás, hogy még idén felépülhet a Johan család új otthona.

A házaspárral Mi is készítettünk riportot:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb