KözéletSmart Szeged

SZKT-bejelentések: itt a nyári menetrend, megvan, mikor szűnik meg a 7-es troli, indul a 4-es villamosvonal-rekonstrukció

Ha már Orbán Viktor bejelentésekkel kezdte a péntek reggelt, a Szegedi Közlekedési Kft. sem maradhatott le, számos újdonsággal rukkolt elő a város közösségi közlekedését szervező önkormányzati cég. Mint friss közleményükben írják,

  • 2022. június 16-tól (csütörtök) nyári tanszüneti menetrendet vezetnek be,
  • vonalhálózati módosítások lépnek érvénybe egy új trolibuszvonal kialakításával,
  • indulnak a 4-es villamos vonalának vágányrekonstrukciós munkálatai,
  • valamint az ügyfélszolgálati irodájuk ezentúl új címen található, az Arany János utca 5. szám alatt. 

INDULNAK A 4-ES VILLAMOS VÁGÁNYREKONSTRUKCIÓS MUNKÁLATAI

2022. június 16-án (csütörtök) üzemkezdettől 2022. augusztus 31-én (szerda) üzemzárásig vágányrekonstrukciós munkálatok miatt a 4-es villamosvonalon Tarján végállomás és Anna-kút között villamosok, Anna-kút és Kecskés végállomás között villamospótló autóbuszok közlekednek. Bővebb információ az alábbi linken található.

ITT A NYÁRI TROLIBUSZ-MENETREND

Csütörtöktől életbe lép majd a nyári menetrend, amely vonalakra osztva az alábbi változásokat hozza majd magával:

6 trolibusz vonal:

  • 2022. június 16. (csütörtök) napjától 6 viszonylatjelzéssel új vonal kerül bevezetésre Vértói út és Újszeged, Gyermekkórház végállomások között munkanapokon és hétvégén egyaránt 20 percenkénti ütemű közlekedéssel, az 5 jelzésű trolibuszokkal hangolva. Az 5-ös és a 6-os járat útvonala jelentős része azonos (Makkosházi krt. – Újszeged, Gyermekkórház között), a két járat együttesen biztosítja nagyságrendileg az 5-ös vonal eddigi kapacitását.

7/7A trolibusz vonal:

  • 2022. június 16. (csütörtök) napjától az 7 és a 7A jelzésű trolibusz megszűnik, amelyet a Bakay Nándor utcai szakaszon a módosított útvonalú 9-es járat pótol.

9 trolibusz vonal:

  • 2022. június 16. (csütörtök) napjától a nyári tanszüneti menetrendtől 9 jelzésű trolibusz viszonylat útvonala módosul, a járatok Bakay Nándor u. végállomás és Lugas utca végállomás között közlekednek, ezzel kiszolgálva a 2022-ben megnyíló Cédrusliget lakópark várhatólag megnövekedő közlekedési igényét. A módosított útvonalú járat a felsővárosi lakótelepek és az Árkád közlekedési kapcsolatát is javítja. A járatok hajnalban és késő este 30 percenként, egyéb időszakokban 20 percenként közlekednek. A 9 jelzésű járatok Mars tér és Csillag tér között hangolva közlekednek az 19 jelzésű trolibuszokkal.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb