Kikapcs

Napi prosztó: megrongálták a Szegedi Vadaspark vadonatúj kiállítását

“Csalódottak vagyunk” – kezdi pár órája született közösségi média posztját a Szegedi Vadaspark, akik arról számoltak be, hogy a Víz Világnapján bemutatott, legújabb állandó kiállításukat már meg is rongálták. Széttépett napló, ellopott és letört dekorációs elemek sora fogadta a kollégáikat, amikor beléptek az Ázsia-házban helyet kapó kutató kunyhóba, mint írják, úgy tűnik, sokaknak “még mindig örömet okoz, ha megrongálhatják más munkáját”.

A Víz Világnapján mutatták be a Szegedi Vadaspark új, állandó kiállítását, amelyet még a karanténidőszak alatt kezdtek el tervezni. QR-kódok leolvasásával egy izgalmas nyomozásba csöppenhetnek az érdeklődők, így játszva szerezhetnek ismereteket a CITES-ről, az orvvadászatról, az állatkereskedelemről és az ezek ellen irányuló törekvések fontosságáról.

“Bár korábban is kértük, hogy a dekorációs tárgyakat ne érintsék meg, sajnos sokaknak még mindig örömet okoz, ha megrongálhatják más munkáját” – írja keserű hangvételű beszámolójában a Tripadvisor szerint (is) legnépszerűbb szegedi intézmény.

“Széttépett napló, ellopott és letört dekorációs elemek sora fogadta kollégáinkat, amikor beléptek az Ázsia-házban helyet kapó kutató kunyhóba. Bár a tárgyak nagy részét – elővigyázatosságból – leragasztottuk és csavarral rögzítettük, sajnos sok dolgot nem tudtunk teljesen megvédeni. És valakiknek ezek sem okoztak akadályt. Bár nem a kiállítás összértéke, hanem a belé fektetett munka nagy, így még fájóbb, hogy ezt sokan nem értékelik. Reméljük, azért látogatóink között akad olyan is, aki kipróbálta a játékot, és örömét lelte benne. Az ő, és a most kedvet kapók miatt újra felújítjuk a kiállítást!” – zárták soraikat a Szegedi Vadaspark kollégái.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: faceless niches
'Fel a tetejéhez' gomb