Sport

Sírtunk, tomboltunk, megőrültünk: a PICK Szeged az utolsó másodpercben nyerte meg a bajnokságot!

Pick Szeeeee-ged!!!

Pick Szeeeee-ged!!!

Pick Szeeeee-ged!!!

Röviden és hivatalosan: a Mol-Pick Szeged a múlt pénteki, hazai vereség után a bajnoki döntő második mérkőzésén legyőzte az ősi rivális Telekom Veszprémet az ellenfél otthonában és ismét megnyerte a férfi kézilabda-bajnokságot!

Telekom Veszprém-PICK Szeged 29-30 (14-14)
K&H férfi kézilabda liga, döntő, 2, mérkőzés, Veszprém Aréna, 5125 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 3, Yahia 2, Blagotinsek 1, Ligetvári, Lauge 5, Strlek. Csere: Cupara (kapus), Mahé 7/2, Maqueda 1, Nilsson 2, Nenadics 5, Manaszkov 2, Sipos 1. Vezetőedző: Momir Ilics.
PICK Szeged: Mikler – Radivojevics 4/4, Tönnesen 3, Bombac 6, Gaber 1, Mackovsek 2, Frimmel. Csere: Alilovic (kapus), Henigman 1, Bánhidi 1, Bodó 2, Garciandía, Martins 4, Rosta 6. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítás: 2, ill. 8 perc
Hétméteres: 4/2, ill. 4/4

Iszunk egy sört és jövünk a bővebb összefoglalóval!

Pick Szeged, szeretünk Benneteket!

FRISSÍTVE: MEGVOLT A SÖR, JÖN AZ ÖSSZEFOGLALÓ

Essünk neki. A meccs előtt Pastor azt mondta a Kékeknek, ha az első gólt megszerzik, máris döntetlenről folytatódik a párbaj. Nem így lett, bár mi támadtunk először, de Kent Robin Tönnesen lépéshibája miatt Rasmus Lauge csavarta be az elsőt, majd Gasper Marguc hetesével máris két góllal vezetett az ősi ellenfél, akiknek meccskeretéből ezúttal Lékai Máté maradt ki.

Nem illetődtünk meg, a tizenharmadik perc végén átvettük a vezetést, Dean Bombac találatával 7–6, Bánhidi Bence góljával pedig már 8–6 volt az állás ide.

Szubjektívek leszünk, de a pofánk leszakadt (bocs, szóltunk előre), amikor a védekező Bánhidi Bencét piros lappal kiállították a meccsről, mert a játékvezetők, majd a videóbíró szerint arcon csapta Petar Nenadicsot. A jelenet kapcsán még az NSO is azt írta, hogy a visszajátszás alapján “Bánhidi ütése inkább a zsenialitás mellett némi drámai érzékkel is megáldott” veszprémi irányító kezét találta el, mintsem az arcát, így a játékvezetői döntés nemcsak túlzónak tűnt, de húsz perc játék után végleg kiállítani az egyik csapat kulcsjátékosát akár a végeredményt is befolyásoló hibás döntés lehetett volna. Maradjunk annyiban, hogy egy Oscar díj simán járna a veszprémi játékosnak.

14-14 lett az első félidő, a szünet után viszont kiderült, hogy az öltözőben a Szeged szívta fel jobban magát, és az első tíz percben három góllal is meglépett. Kicsivel később újra magára talált a Veszprém, akik kőkeményen védekeztek, sőt, úgy megindultak, hogy végük vezetéssel fordultak a bajnoki döntő párbajának utolsó negyedórájára.

A végén, miután Bodó Richárd telibe találta a felső lécet, a Veszprém került lépéselőnybe az utolsó percben, de nem tudott élni a lehetőséggel, a Szeged viszont igen, pedig csak másodpercei maradtak a bajnoki cím megvédésére. A beálló Rosta Miklós tisztán maradt középen, kapta is a labdát Dean Bombactól, és utolsó másodperces góljával megnyerte a párbajt, egyúttal a trófeát a Szegednek, amely története során ötödször nyert bajnokságot, és először védte meg a címét.

https://www.tiktok.com/@szeged365/video/7108052709206478086?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1&lang=hu-HU

Rettenetesen büszkék vagyunk, köszönjük Nektek, Pick Szeged!

Hamarosan jövünk az össznépi, Széchenyi téri ünneplés időpontjával!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb