Nem kategorizált

Illegális horgászok lepték el a Pláza tavat: társadalmi összefogás kell a probléma megoldásához

A közösségi média szegedi csoportjainak posztjaiban egyre többször jelent meg a hír: engedély nélkül, természetvédelmi területen, illegálisan horgásznak a plázatónál. Ezzel is veszélyeztetve az ott élő vadvízi madarakat. A terület fészkelő hely, így kiemelten fontos a védelme.

Posztokban számolnak be a környéken élők és arra járók, hogy egyre többen és egyre gyakrabban horgásznak a Pláza tónál. Ami tilos! A hozzászólók szerint a horgászatot legtöbbször a tó egyik rejtett öblében kezdik – a bevásárló központ nyitása előtt – így elrejtve magukat a biztonsági őrök elöl. Ami aggasztóbb, hogy varsát is fotóztak a helyszínen. Az egyikbe a képek alapján teknősök is kerültek és félő a képek alapján már elpusztultak. Ez már kimeríti a természet károkozást: az értékük példányonként 50.000 Ft.

IDÉZETEK A FACEBOOKRÓL

Búvár-tó, avagy Plaza-tó. Horgászni benne tilos. Költ ott törpegém, szürkegém, hattyú, szárcsa, tőkésréce, vizityúk, búbosvöcsök és ki tudja még mi nem. Horgászok a kis öbölben, hesselik a madarakat… Mondom az embernek: tilos itt pecázni. Válasz: nem érdekel, majd ha jön a rend őre azt mondom azt hittem ez a Vér-tó – és nagyon röhög. Hát… Mikor lesz végre legalább helyi védelem alatt a Búvár-tó?

Pláza mögötti tónál, ma….csak gratulálni tudok a gazdájának🤬. Valaki arra jár vágja már szèt egy kèssel, sajna nem volt nállam, gyujtogatni meg nem akartam a nádasban.

Forrás: Szegeden láttam Facebook csoport

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb