Mindenmás

Szökött oroszlánok miatt adtak ki riasztást egy román városban

Átlagos napnak indult ez a csütörtök a Suceava megyei, Szegedtől légvonalban bő 500 kilométerre lévő Radócon (Rădăuți), aztán egyszer csak érkezett a RO-Alert riasztás arról, hogy két oroszlán kószál ellenőrizetlenül a helyi állatkert környékén, így a lakosokat arra kérték, hogy ne menjenek arra. Mint a Főtér nevű lap írja, ez egy hónapon belül már a második oroszlános riasztás volt a keleti szomszédban.

Az első oroszlános riasztás május 12-én (szintén csütörtökön) történt, akkor Târgoviște lakosai kaptak RO Alert üzenetet hasonló tartalommal. Az eset hasonló volt, a helyi állatkertből szabadult ki a nagymacska.

RÖVID TURNÉ VOLT: ÉPPEN CSAK KIBÚJTAK A KETRECBŐL, MÁR EL IS CSÍPTÉK ŐKET

A mostani eset egyébként nem volt teljesen ellenőrizhetetlen: a két radóci oroszlán csak a ketrecéből szabadult ki, miközben azt épp takarították, de az állatkert területéről már nem jutottak ki. Ennek ellenére csendőröket hívtak a helyszín biztosítására, az elkószált állatokhoz pedig állatorvost, aki elkábította őket, hogy visszahelyezzék a nagyvadakat a ketrecükbe.

A történtek idején nem voltak látogatók az állatkertben.

MEDVÉK, PÁRDUCOK ÉS MOST MÉG AZ OROSZLÁNOK IS…

Romániában és Erdélyben szinte hétköznapi eseménynek számít egy medve-riasztás, sőt, a mostani, két egymást követő oroszlános frászt követően már a nagymacskás riadón sem lepődünk meg. Tavaly év végén egy Kiskunhalas környékén látott fekete párduc (?) tartotta lázban a magyarokat, sőt, még a szegedieket is:

2021. december 16-án a hattyasi kiskertek környékére riasztották a Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság kollégáit, miután az egyik lakó úgy látta, ott ólálkodik a ragadozó.

A fekete párducot az év elején előbb Szolnokon, majd a Heves megyei Kerecsenden látták (állítólag), az állatka ezt követően eltűnt, a párduc-gate pedig úgy fest, véget ért.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb