Mindenmás

Vonatbalesettel indul a hét: autóval ütközött a Szegedről a Nyugatiba tartó Torontál InterCity (frissítve)

A Szegedről a Nyugati Pályaudvarra 5:47-kor elindult 709-es számú Torontál InterCity a ceglédi állomás közelében egy vasúti átjáróban ütközött egy gépjárművel – adta hírül a MÁV. A helyszínelés ideje alatt – várhatóan kora délelőttig – Nagykőrös és Cegléd között nem közlekedhetnek a vonatok.

A vonaton senki nem sérült meg, az autóban ülők állapotáról még nincs információnk. A MÁV közlése alapján a vasúti átjáróban a fénysorompó jól működött, piros jelzést mutatott.

Az utasok elszállításához vonatpótló autóbuszt rendelte, mint közleményükben írják, a Budapest–Szeged vonalon az utasoknak hosszabb eljutási idővel kell számolniuk, a pótlóbuszos közlekedés és az átszállások miatt.

A vasúttársaság az alábbi, nem túl jó minőségű fotót tette közzé a helyszínről:

A MÁVINFORM szerint az alábbi változásokra kell számítani:

  • A Torontál IC utasait a Katasztrófavédelem segítségével Cegléd állomásra bekísérik, onnan egy másik vonattal utazhatnak tovább.
  • A Szegedről Budapestre 6:45-kor elindult 707-es számú Napfény InterCity és a Nyugati pályaudvarról Szegedre 6:53-kor elindult 702-es számú Tiszavirág InterCity Abony felé kerülnek, és onnan folytatják útjukat Cegléd, illetve Nagykőrös felé. Emiatt hosszabb menetidővel közlekednek.
  • A Kecskemétről Szolnokra 7:12-kor elindult 7612-es személyvonat nem érinti Ceglédet, közvetlenül Abony felé tér le Szolnokra. A Ceglédre tartó utasok Nagykőrösön szállhatnak át a 707-es számú Napfény InterCity-re.

FRISSÍTVE: HALÁLOS VOLT A BALESET, EGY 17 ÉVES FIÚ AZ ÁLDOZAT

Bár a Mávinform szerint a vonaton nem sérült meg senki, cikkünk megjelenését követően a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azt tudatta, hogy a balesetben egy 17 éves fiú meghalt.

A rendőrségi beszámoló szerint a ceglédi Dohány utcán közlekedett gépkocsijával egy 17 éves helybéli fiatalember ma reggel, amikor az elsődleges adatok szerint a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére az ott lévő vasúti átjáróba hajtott, és vonattal ütközött. A gépjármű vezetője beszorult a teherautóba, a ceglédi hivatásos tűzoltók feszítő-vágóval kezdték meg kiemelését.

A fiatal a helyszínen belehalt elszenvedett sérüléseibe. A Ceglédi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset körülményeit.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb