Kikapcs

Verdi, Bizet és Beethoven operarészletei csendülnek fel a Szegedi Szabadtéri Játékok ingyenes Ajándékkoncertjén júliusban

2022 nyara sem telhet el Ajándékkoncert nélkül. Így idén is nagyszabású koncerttel ajándékozza meg Szegedet a Szabadtéri Játékok. A hagyományos komolyzenei estet július 13-án tartják meg az ország legnagyobb szabadtéri színpadán, ahol a Liszt-díjas Pál Tamás karmester fog vezényelni, írta közleményében a teátrum.

A 19. SZÁZAD KOMOLYZENEI REMEKEI CSENDÜLNEK FEL A NAGYSZABÁSÚ KONCERTEN

Immár 20 éve hagyomány, hogy egy ingyenesen megtekinthető koncerttel emelik a Szegedi Szimfonikus Zenekar művészei a Szabadtéri Játékok Dóm téri rendezvénysorozatának fényét – ezúttal is izgalmas műsorral és egy és felemelő élménnyel készülve a zenekedvelők örömére. A szabad ég alatt megtartott koncerten ezúttal a tizenkilencedik századi komolyzene remekeit hallgathatják meg az érdeklődők a Szimfonikusok előadásában.

KÖZKEDVELT OPERABETÉTEKET HALLGATHAT MEG A KÖZÖNSÉG

A július 13-án színpadra kerülő, két felvonásos est programjának zömét közkedvelt operabetétek adják majd, köztük Carl Maria von Weber Oberon – nyitánya, Balettzene Verdi Macbeth-jéből és a Carmen-szvit Georges Bizet – től. A tizenkilencedik század csaknem egészét átfogó, gyönyörű operarészletek mellett Ludwig van Beethoven világhírű V. szimfóniája is megszólal majd a Dóm tér különleges akusztikájú helyszínén. A karmesteri dobogón Pál Tamás Liszt Ferenc-díjas zeneművészt láthatja viszont a Szabadtéri közönsége.

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb