Sport

“Beírtuk magunkat a történelemkönyvbe” – Szegedről indult az angol-magyar meccs hőse, a 191 centis hungaroviking, Ádám Martin

“Beírtuk magunkat a történelemkönyvbe, ezt senki sem gondolta volna” – nyilatkozta a történelmi, az angol válogatottat megsemmisítő 4-0 – ás magyar győzelem után a hungaroviking Ádám Martin, akinek két gólpasszt is köszönhettünk tegnap este. Apropó, ha már témánál vagyunk, érkezzen három fontos tény:

  • (1.) Ádám Martin Szegeden született, 1994-ben, sőt, évekig Bordányban, majd két évig a Napfény Városában focizott,
  • (2.) tegnap hülyére vertük az angolokat,
  • (3.) így jár(nak) az(ok), aki kifütyüli(k) a magyar himnuszt.

SZÉTVET BENNÜNKET A BÜSZKESÉG: SZEGEDI ÓRIÁS ADTA A TÖRTÉNELMI GÓLPASSZOKAT TEGNAP

“Nagyon sok munka van ebben gyerekkorom óta. Szerencsére ezúttal nem csak játékban tudtam hozzátenni a sikerhez, kicsit tudtam javítani azt, ami a németek ellen kimaradt” – nyilatkozta a 191 centis, 91 kilós Tisza parti viking a kedd esti diadalt követően az M4 Sportnak. Mint mondta, a szurkolók fantasztikusak, Olaszországban is lehetett őket hallani, meg itt is. Martin szerint hazai pályán és telt ház előtt játszani fenomenális volt. “Meglátjuk, mit hoz a jövő, most jön egy kis pihenő, utána felkészülünk a hátralévő meccsekre” – mondta, a jövőjével kapcsolatban pedig elárulta, bár nagy álma Angliában játszani, mivel már nem EU-tagok, így valószínűleg ez nem fog teljesülni.

“Beírtuk magunkat a történelemkönyvekbe. Egészen jól állunk a csoportban. Ezt senki nem gondolta volna az elején” – mondta az óriás, aki karrierje elején Bordányban, majd a szegedi Tisza Volán SC-ben játszott.

“Nyilván nagyon boldogok vagyunk. A hazaúton biztosan kiünnepeljük magunkat” – újságolta, majd hozzátette, csak együtt megy, mindenki nagyon sokat dolgozott. Nagyon jó ellenfél ellen nem kell magyarázni a sikert – zárta gondolatait a kedvenc vikingünk.

SZEGEDEN SZÜLETETT, A BORDÁNY ÉS A TISZA VOLÁN SC SZÍNEIBEN JÁTSZOTT A 191 CENTIS ÓRIÁSVIKING

A tegnap este instant legendává váló magyar focista Szegeden született 1994-ben, focizni ovis korában kezdett. Az édesapja vitte át hetente többször Bordányba, ahol Vincze Ferenc nevelőedzőhöz került és egészen 2008-ig nála nevelődött.

„ Félénk kissrácként ismertem meg, és el is telt fél év, mire a többi gyerekhez hasonlóan feloldódott. A szülei rendszeresen hordták, ő pedig egyre jobban beilleszkedett. Szerette az edzéseket, a feladatokat mindig megcsinálta, és ugyan akadt rajta kívül is két-három ügyes gyerek, de ő azért számított különlegesnek, mert ballábas volt. Érdekelte, szerette a futballt, és értékelte a szülei áldozatvállalását. Sok tornán vettünk részt, amelyen gólkirály vagy legjobb játékos volt. A bordányi gyerekekhez jártak üllési, zákányszéki és forráskúti fiatalok is, igyekeztem figyelni arra, hogy a nem helyit ne idegenítsék el a többiek” – nyilatkozta róla korábban Vincze Ferenc, egykori nevelőedzője. ”

A viking – ha már szegedi – természetesen a Napfény Városában is játszott, bár nem sokat: 2008-ban egy évre Tisza Volán SC-hez került.

A 2021-2022-ES NB-1 – ES IDÉNY GÓLKIRÁLYA A LEGFELKAPOTTABB JÁTÉKOS A TRANSFERMARKTON

Karrierje messze legjobb idényén van túl a Paksi FC-től nagy valószínűséggel távozó Ádám Martin, aki több mint 40 éve nem látott góltermést hozott össze az NB I-ben, hiszen 31 góllal zárta a mögöttünk hagyott idényt – írta az NSO a németek elleni döntetlent követően. Nem sokkal a meccs után aztán arra lehettünk figyelmesek a világszerte népszerű német futballadatbázison, a Transfermarkton, hogy az elmúlt órákat tekintve Ádám Martin nevére kerestek rá legtöbbet a böngészők. 

A portál szerint vélhetően a németek tornászták fel a számlálót, de az mindenképpen meglepő, hogy a Paksi FC szegedi származású csatára a BL-címvédő Real Madrid új, 80 millió eurós igazolását, Aurélien Tchouaménit és a Liverpool FC kiszemeltjét, az uruguayi Darwin Núnezt is megelőzi ebben a rangsorban.  

Büszkék vagyunk rád, Hungaroviking!

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: DevOps consulting
'Fel a tetejéhez' gomb