Közélet

Nyolc órán (!) át ragadt a vonaton egy szegedi iskola 113 diákja, még a vízzel is spórolniuk kellett

Legalább 8 órát ült a vonaton egy szegedi iskola 113 diákja, amikor Budapestről mentek hazafelé egy osztálykirándulásról pénteken. A normál menetidő ezen a vonalon mindössze két óra lett volna, az egyik velük utazó felnőtt szerint még a vízzel is spórolniuk kellett a nagy melegben. A MÁV szerint a késést az okozta, hogy a pénteki vihar több helyen fákat döntött a sínekre és a felsővezetékekre.

“Arról senki se írt hogy a pénteken 17:53-kor Szegedre induló vonat ténylegesen 21 óra utàn indult el mint utolsó szerelvény… és másnap hajnali 3 körül ért szegedre !?” – írt ránk az egyik (jogosan) felháborodott édesanya, Éva.

FÁKAT DÖNTÖTT KI A VIHAR, TÖBB ÓRÁN ÁT TÁVOLÍTOTTÁK EL ŐKET A SÍNEKRŐL

A szürreális eset előzménye egy viharkár volt, az extrém időjárás miatt Monor és Cegléd között meghibásodott a biztosítóberendezés és a felsővezeték, a vihar több helyen fákat döntött a sínekre. A MÁV közleménye szerint a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony és a Budapest-Cegléd-Szeged vonalon is jelentősen hosszabb menetidőre kellett számítani, a vágányra és a felsővezetékre döntött fák eltávolítása hosszabb időt vett igénybe.

113 SZEGEDI DIÁK VÁRAKOZOTT 8 ÓRÁN ÁT, MÁR A VÍZZEL IS SPÓROLNI KELLETT

Az esetről az RTL Híradó is beszámolt, ők arról adtak hírt, hogy legalább 8 órát ült a vonaton egy szegedi iskola 113 diákja, akik egy fővárosi osztálykirándulásról tartottak hazafelé. A 8-ból 2 órát a Nyugati Pályaudvaron várták végig. A normál menetidő ezen a vonalon mindössze két óra lett volna, az egyik velük utazó felnőtt szerint:

  • a gyerekek közül néhányan sírtak és pánikoltak, bár a legtöbb szegedi lurkó fegyelmezetten tűrte a megpróbáltatásokat,
  • még a folyosón is emberek ültek,
  • a szegedi csoportnak még a vízzel is spórolnia kellett a nagy melegben.

A szegedihez hasonlóan járt egy kecskeméti osztály is, ők 8 helyett “csak” 7 órát töltöttek a vonaton.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb