Blog

Szeged365 Kisokos: íme az összes Szeged környéki szabadstrand, egy helyen!

Ma délután hivatalosan is kitör a vakáció, mi pedig egy csokorba gyűjtöttük a Csongrád-Csanád megyei szabadstrandokat, egészen pontosan azokat, amelyeket a Népegészségügyi Főosztály a vízmintavételek eredményei alapján fürdőzésre alkalmasnak talált az idén.

Összesen 12 természetes fürdőhely használatát engedélyezte az idén Csongrád-Csanád megyében a kormányhivatal, a Népegészségügyi Főosztály vízmintavételinek eredményeire támaszkodva.

SZOMBATON NYIT A LAPOS BEACH, A NÁDASTÓ ÉS A SUN CITY MÁR ÜZEMEL

Ezek közül cikkünk megírásának pillanatában már nyitva van:

  • a Sziksósfürdő Strand és Kemping,
  • valamint ugyanott, a tó túloldalán a Naturista Strand és Kemping,
  • Sándorfalván a Nádastó Szabadidőpark,
  • Hódmezővásárhely és Szeged között a Sun City Szabadidőközpont,  
  • Csongrádon, a Körös-toroki Partfürdő
  • valamint az algyői szabadstrand.

Szombaton nyit meg Szegeden a Lapos Beach, továbbá mától a Tiszaszigeten üzemelő szabadstrand és Makón, a Maros Kalandpark is megkezdi a szezont.

Továbbra sincs hivatalosan nyitva a Mártélyon lévő Holt-Tisza és a mindszenti szabadstrand, valamint Szentesen, a Tiszai Partfürdő – ezek indulására a kormányhivatal szerint még pár napot várni kell, de ami késik, nem múlik.

A LEGFONTOSABB: NE MENJ OLYAN HELYRE, AMELY NINCS A FENTI LISTÁN, BIZONYTALAN LEHET A VÍZ MÉLYSÉGE ÉS SODRÁSA IS

Csakis azokat a szabadstrandokat érdemes felkeresni, melynek ellenőrzött és megfelelő a vízminősége, ellenkező esetben számos fertőzésforrásnak lehet kitéve a fürdőző, és nemcsak az egészség érdekében lehet veszélyes, tiltott helyen fürödni – írja közleményében a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata. A nem kijelölt szabadstrandon többek között bizonytalan a víz mélysége és sodrása is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb