Mindenmás

Újraélesztés a Lidl-ben: a pénztárnál, a kislánya mellett esett össze az édesanya

A 16. kerületi rendőrkapitányság szabadnapos rendőre, Kuremszki László éppen a Lidl-ben vásárolt, amikor látta, hogy rosszul lett egy édesanya. Azonnal odasietett hozzá, majd hívta a mentőket és megkezdte az időközben összecsukló nő újraélesztését, amivel megmentette az életét – írja a Kékvillogó.

A portál az eset kapcsán arról számolt be, hogy a járőrparancsnok éppen a kasszánál állt sorban, amikor egyszer csak a pénztárnál összeesett egy gyermekével vásárló édesanya. Mint írják, a férfi azonnal leguggolt mellé és kérdezgetni kezdte, hogy jól van-e? „Semmi előjele nem volt a bajnak, a hölgy a hat év körüli kislányával beszélgetett” – mesélte Kuremszki László, aki hozzétette, hogy a nő nem igazán volt magánál, nem is reagált a kérdéseire, görcsös rohama volt. “Próbáltam az arcát paskolgatni, hogy térjen magához. Ez hatásos volt, fújt egy nagy levegőt, látszott, hogy visszatért közénk.” – mesélte a rendőr.

LEÁLLT AZ ANYUKA KERINGÉSE

Mint tovább írják, mindeközben odament egy szabadnapos tűzoltó és megkérdezte miben segíthet. „Felültettük a hölgyet, majd a dolgozóktól kértünk segítséget. Felmutattam a szolgálati igazolványomat, hadd vigyük be egy irodába. Leültettük egy székre, kapott egy pohár vizet, úgy látszott jobban van. A mentőt közben már riasztották, mindenki kezdett megnyugodni, amikor újra elvesztette az eszméletét” – tette hozzá a rendőr. Kuremszki László a nő telefonján felhívta az asszony férjét, aki azonnal taxiba ült, de akkor már be is lilult az anyuka szája, vagyis leállt a keringése.

MEGMENTETTE AZ ÉLETÉT

„Megkértem a körülöttem állókat, hogy vigyék el a kislányát, ne kelljen ezt végignéznie” – folytatta a járőrparancsnok, majd megkezdte az újraélesztést, amit addig folytatott, amíg a mentők meg nem érkeztek. “Kemény küzdelem volt, mondták is a mentősök, hogy ezzel megmentettem az életét. Szívszorító volt látni a férjét, a másik gyermeket, ahogy aggódva nézik azt, hogy az anyukát beemelik a mentőautóba. Odajött a családja, megköszöntek mindent, de én csak tettem a dolgomat” – tette hozzá Kuremszki László, járőrparancsnok.

Szegeden a 8 éves szegedi kislány mentette meg egy idős hölgy életét:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb