Szegedi Arcok

A GVH elkaszálhatja Kasza Tibit: vizsgálatot indítottak a szegedi születésű énekes étrend-kiegészítőinek reklámjai miatt

A nemzeti versenyhatóság vizsgálatot indított a Challenge étrend-kiegészítőket forgalmazó Manker Beauty Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel szemben, mivel a cég vélhetően tisztességtelenül, az uniós ágazati szabályozást is megsértve népszerűsíti a termékcsaládot, illetve az ahhoz kötődő „Challenge életmódváltó rendszert” – közölte a GVH, amelyet az Index szemlézett.

A hivatal gyanúja szerint a cég honlapja, közösségi oldalai, illetve a tulajdonos-ügyvezető Kasza Tibor közösségi oldalai jogsértő módon sugallják a termékekről, hogy azok alkalmasak lehetnek betegségek megelőzésére, kezelésére vagy gyógyítására. A GVH szerint az alábbi állítások lehetnek jogsértőek:

  • csökkenti a szív és érrendszeri betegségeket, az érelmeszesedést és a daganatos megbetegedéseket;
  • segít a fogyásban és a súlytartásban is, megfelelő étrend mellett;
  • cukormentes, mindenmentes.

EZ NEM JELENTI AZT, HOGY A VÁLLALKOZÁS TÉNYLEGESEN JOGSÉRTÉST KÖVETETT EL

A versenyhivatal közölte azt is, hogy az eljárás megindítása nem jelenti annak kimondását, hogy a vállalkozás a jogsértést el is követte, ennek bizonyítására indították az eljárást, aminek lefolytatására három hónap áll a hivatal rendelkezésére. Ez az időtartam indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal meghosszabbítható.

MEGSZÜLETETT A MÁSODIK GYERMEK

Érdekes, hogy pont ma számoltunk be arról, hogy megszületett a szegedi Kasza Tibi második gyermeke is. A második csöppség szintén kislány lett, és a Kasza Liza Panna nevet kapta szüleitől.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb