Sport

Pénteken elstartol a vizes vb, Szegeden hétfőn kezdődnek a mérkőzések a Tiszavirág Sportuszodában

Június 17-én, azaz most pénteken indul a részben Szegeden szervezett 19. vizes vb, mégpedig a nulladik napon a műugrással. Mint korábban kiderült, 180 ország közel 2700 sportolója vesz majd részt a viadalon. Szegeden június 20-án, hétfőn kezdődnek a mérkőzések a Tiszavirág Sportuszodában és egészen július elsejéig tartanak a vizes küzdelmek.

A NŐI VÁLOGATOTT SZEGEDEN FOLYTATTA A FELKÉSZÜLÉSÉT

Bíró Attila, a női válogatott szövetségi kapitánya elmondta, az elmúlt hat hétben rendkívül keményen dolgozott a csapat, nemrég Veszprémben az ausztrálokkal, most pedig Szegeden az olimpiai és világbajnok amerikaiakkal készültek közösen. Hozzátette, a világ legjobbjai ellen szorosabb eredményeket értek el, mint az elmúlt években, de optimista és reméli, talán egyszer egy évben meg tudják lepni őket – utalva ezzel arra is, hogy a tokiói olimpia csoportküzdelmeiben meglepetésre a magyarok legyőzték az amerikaiakat.

A VÍZILABDATORNA CSOPORTMÉRKŐZÉSEINEK TÖBBEK KÖZÖTT SZEGED AD OTTHONT

A vb-n ezúttal az első héten, június 18. és 25. között rendezik az úszóversenyeket, melynek helyszíne a Duna Aréna lesz, de ezzel párhuzamosan mennek majd a szinkronúszó-versenyek a margitszigeti Széchy-medencében, míg a vízilabdatorna csoportmérkőzéseinek a Hajós Uszoda nagymedencéje mellett Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont. Mindegyik városban egy-egy férfi és női csoport küzdelmei zajlanak majd, azaz délutánonként két-két mérkőzést nézhetnek meg a szurkolók.

OLASZ ANNA ÉS PÁDÁR NIKI IS VERSENYBE SZÁLL

A HAÁSZ SZUE mindkét szakágban büszkélkedhet indulóval: Pádár Nikolett 200 méter gyorson és a váltóval képviseli hazánkat a Duna Arénában, Olasz Anna pedig 10 és 25 km-en, illetve a váltóval is piros-fehér-zöld színekben úszik a Lupa-tóban.

Sós Csaba, a magyar úszó válogatott szövetségi kapitánya a szövetségnek adott interjújában reményeiről szólva azt mondta, bízik benne, hogy a csapat több érmet nyer, mint tavaly a tokiói olimpián. A nyíltvízi úszóknál a nőknél Olasz Anna a legerősebb magyar versenyző, Pádár Nikolett pedig döntőbe kerülhet a váltóval.

SZEGEDEN A “D” CSOPORT MÉRKŐZÉSEIRE KERÜL SOR

Áprilisban Budapesten sorsolták ki a 2022-es vizes világbajnokság vízilabdatornáinak csoportbeosztását: női válogatottunk a Kanada, Olaszország, Kolumbia, míg a férfi a Montenegró, Brazília, Grúzia hármassal került egy kvartettbe – írja az NSO. Megvan a szegedi menetrend is, a Tiszavirág Sportuszodában a “D” csoportok meccseit játsszák majd: a nőknél Spanyolország, Görögország, Franciaország, Thaiföld, a férfiaknál pedig Szerbia, Egyesült Államok, Ausztrália, Kazahsztán fog meccselni a Napfény Városában.

Szegeden június 20-án, hétfőn kezdődnek a mérkőzések a Tiszavirág Sportuszodában és egészen július elsejéig tartanak a vizes küzdelmek, a részletes programot itt találod.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb