Mindenmás

Szén-monoxid-mérgezésben halt meg egy asszony Szeged mellett – emberölés miatt emeltek vádat a férj ellen

Emberölés miatt emeltek vádat egy Szeged mellett élő férfival szemben, aki nem tett semmit a házukba visszaáramló füst ellen, ezzel tavaly tavasszal felesége halálát okozta – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a Szeged melletti településen élő férfi házában a vádirat szerint egy fatüzelésű kályha üzemelt, melynek füstelvezetését egy szakszerűtlenül, rossz minőségben kialakított kályhacső biztosította. Emellett a férfi a kéményt se tisztította, az szinte teljesen eldugult.

SZÉN-MONOXID MÉRGEZÉS MIATT HALT MEG A FÉRFI FELESÉGE

A közlemény szerint a férfi tavaly tavasszal a begyújtások alkalmával látta, hogy a füst egyre nagyobb mennyiségben áramlik vissza a ház belső tereibe, és annak ellenére, hogy kizárólag az ő feladata lett volna a kémény karbantartása, nem tett semmit. Mint kiderült, április 16-án este a férfi újra begyújtott, s a házba ismét nagy mennyiségű füst áramlott vissza. A vádlott amellett, hogy kiszellőztetett, lefeküdt aludni a feleségével együtt, annak ellenére, hogy a kályhát tovább használta. Az éjszaka során visszaáramló füst miatt a házban felhalmozódó szén-monoxid a feleség fulladásos halálát és a vádlott életveszélyes állapotát okozta. A férfi életét csak a szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg – közölte a csoportvezető ügyész.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb