Sport

Válogatott védőt szerződtetett a Szeged-Csanád GA, Tóth Bence ezentúl a Napfény Városát erősíti

Válogatott védőt szerződtetett a Szeged-Csanád Grosics Akadémia. Tóth Bence a Vasastól igazolt át a szegedi labdarúgó klubba – jelentette be a honlapján csütörtök délután az akadémia.

Mint írják, Tóth Bence Veszprémben kezdte pályafutását, majd a Győri ETO akadémiáján nevelkedett. Innen 2014-ben igazolt a Puskás Akadémiához, ahol 2016. augusztus 19-én mutatkozott be az NBII-ben. 2017-ben a Videotonhoz írt alá, onnan a Vasashoz szerződött. Angyalföldön sokáig alapembernek számított a feljutásért küzdő csapatban, majd tavaly kölcsönadták a Szolnoknak. A 24 éves belső védő az előző szezonban 29 bajnoki meccsen 1 gólt szerzett.

KOMOLY MOTIVÁCIÓVAL ÉRKEZETT SZEGEDRE

Mint kiderült, Bence többször szerepelt a korosztályos válogatottakban, 2017-ben pedig meghívót kapott Bernd Storck szövetségi kapitánytól a magyar válogatottba, ahol Andorra ellen mutatkozott be, kezdőként végigjátszotta a találkozót. “Nagyon örültem a Szeged megkeresésének, nagyon szimpatikus volt az a cél amit Adem Kapic sportigazgató felvázolt nekem. Tavaly a negyedik helyen végzett a csapat, az előttünk álló bajnokságban sem szeretnénk lejebb adni. Az előző évem nem sikerült jól a Szolnokkal, így komoly motivációt jelent a csapat elé kitűzött cél nekem is, és ezek elérésében szeretnék hatékony segítséget nyújtani” – mondta Bence a szerződés aláírása után.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb