Szegedi Arcok

Rocco sírna örömében, a szülők pedig bánatukban: szerelmi légyottok helyszíne lett az egyik szegedi játszótér, reggelente eldobált óvszerek várják a kiérkező gyerekeket (+18)

“Ha érdekel a történetem megoszthatjátok a szegediekkel, mert egy kicsit vicces, de annál felháborítóbb” – írta szerkesztőségünknek Dániel, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a Kereszttöltés utca és a Selyem utca sarkán lévő játszótér az utóbbi időben szerelmi légyottok helyszíne lett, így reggelente az eldobált óvszerek és annak csomagolásai között játszanak a gyerekek.

“A Kereszttöltés utca és Selyem utca sarkán van egy játszótér, ahova a feleségem jár a gyerekekkel. Egy hete fennáll egy olyan probléma, hogy szét van dobálva a használt óvszer, és a csomagolás a játszótéren, valamint a környező padoknál. Tegnap a fiam a kezébe vitte oda az anyjának, mert nem tudta mi az, a csomagolást pedig a homokozóba találták meg” – írta Dániel a megdöbbentő történetet, aki azt is hozzátette, hogy ezek után felhívta a rendőrséget, akik a 112-höz, majd az önkormányzathoz irányították.

AZ ÖNKORMÁNYZAT TAKARÍT, VISZONT FELJELENTÉST KELL TENNI

Mint kiderült, Dánielnek az önkormányzat azt mondta, hogy ők csak eltakarítani tudják, mivel nincs jogosultáguk az illetékes “szemetelőkkel” foglalkozniuk, hiszen ez rendőrséghez tartozik. Dániel kiemelte, hogy: “a takarítással nincs is baj, nem is várhatjuk el, hogy amit este csinálnak, az másnap reggel 9-re el legyen takarítva. Viszont újra felhívtam a rendőrséget, akik közölték velem, hogy tehetek személyesen egy feljelentést, vagy figyeljem ki őket, amikor az aktust végzik és hívjam a rendőröket, mert jogom van ahhoz, hogy feltartóztassam őket, amíg kiérnek.”

BEJELENTÉST KELL TENNI MINDEN ESETBEN

Mindezek után rákérdeztünk a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs osztályánál, hogy mégis mit tehetnek a környékbeliek, ha ilyen esettel találkoznak. Mint válaszlevelükben írták: “A Szegedi Rendőrkapitányságra ilyen esetről nem érkezett feljelentés. A kapitányság járőrei folyamatosan jelen vannak a városban. Amennyiben a járőrök szabálysértést vagy bűncselekményt észlelnek, intézkednek. Emellett fontos, hogy ha valaki bűncselekmény vagy szabálysértés elkövetését észleli, haladéktalanul tegyen bejelentését a 112-es segélyhívó számon.”

Összegzésként annyit azért hozzá kell tenni, hogy ebben a történetben leginkább azok hibáztathatók, akik a játszóteret szerelmi légyottokra használják, hiszen elég prosztó dolog ott “tolni az ipart”, és szétdobálni az óvszert, ahol a gyerekek nap mint nap játszanak. Jó tanács: inkább a négy fal között (vagy bárhol, ahol nincsenek gyerekek, felnőttek, meg úgy általában senki sem) élj szerelmi életet.

A SZÉCHENYI TÉREN IS VOLT MÁR HASONLÓ ESET

Tavaly júniusban a közismert szegedi lemezlovas, Dj Lennard a Széchenyi téren egy vadul lovagló párocskát filmezett le és töltött fel az Instagram oldalára. Az unga-bungázó párocska a füves placc kellős közepén tolta az ipart, gyakorlatilag el sem bújtak valamelyik bokorba. Az eset szerencsére – mint fentebb írtuk – késő éjjel történt, gyerekek, családok nem voltak a közelben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb