Kikapcs

Csodálatos gépsárkányok veszik birtokba a Széchenyi teret a hétvégén

Havonta tart összejöveteleket a Magyar Jaguar Klub az ország különféle pontjain, hétvégén pedig Szegedre látogattak. Noha a Vizes VB programja kicsit megkavarta a dolgokat és a bázis végül Mórahalom lett szombaton és vasárnap Szeged helyett, azért városunkban is találkozhatunk a nem mindennapi gépekkel mindkét nap.

A huszonkét autóból álló flotta reggel érkezett Szegedre, de mielőtt leparkolták volna négykerekűiket a Széchenyi tér közepén, kaptak egy tartalmas idegenvezetést a Dóm Látogatóközpontban – mondta el Feltein Attila főszervező a Szeged365-nek.

Sajnos a program feszessége miatt az autók nem tudnak egy teljes napot eltölteni a városunkban, ezért két időpontban és helyszínen lehet őket megtekinteni és akár egy fényképet is készíteni velük:

június 18., szombat 16 órától – Mórahalom, Colosseum szálló udvara

június 19., vasárnap 10:00 – 13:00 – Szeged, Széchenyi tér

Az autók közül az egyik legnagyobb kuriózum talán a Jaguar e-type, amely a ’60-as évek egyik legendás sportkocsija, de a kiállítottak között van még egy ’61-es évjáratú Jaguar Mark IX-es is. Továbbá akad Jaguar Mark X-es is, illetve egy Jaguar 420g limuzin. Mindezek mellett természetesen megtalálhatóak lesznek a legújabb típusok is, amelyek napjainkban koptatják az aszfaltot. Érdemes kiemelni, hogy annak ellenére, hogy a fentebb felsorolt old timereket a ’60-as évek környékén gyártották, már olyan extrák is megtalálhatóak bennük mint a légkondi, az elektromos ablak vagy éppen az automata váltók.

Feltein Attila, a Magyar Jaguar Klub elnöke szerint ezekbe az autókba az szerethet bele, akiben van egy kis úriember feeling, vagy nagyon elkötelezett a motorsportok iránt. Hozzátette még azt is, hogy fontos az elköteleződés, hiszen a Jaguar egy olyan típus, amely jellemzően sokkal nehezebben szervizelhető, mint más, gyakoribb márkák gyártmányai.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb