Mindenmás

Amit ő tett, arra nincs mentség – soha nem bocsát meg a 18 éves P. Henriettát megerőszakoló és felgyújtó gyilkosnak a lány édesapja (18+)

Újra rács mögé került a 18 éves magyarcsanádi diáklány gyilkosa, aki ezúttal saját családját fenyegette meg életveszélyesen – írtuk meg pénteken, majd most, 16 évvel a brutális támadás után az ATV megkereste Pénzes Henrietta családját, akikkel interjút is készített. Mint kiderült, a lány édesapja Mukinak sohasem fog megbocsájtani azért, amit a lányával tett.

16 ÉV TELT EL A BRUTÁLIS TÁMADÁS ÓTA

Nincs ember Magyarcsanádon, aki ne emlékezne Pénzes Heni tragédiájára – kezdi a beszámolót az ATV, majd hozzáteszik, hogy az alig 18 éves diáklánynak azért kellett meghalni, mert a fiú, akibe szerelmes volt, és akivel Makón a végzetes éjszakát töltötte, lusta volt őt hazakísérni. Helyette megkérte egy alig 15 éves ismerősét, Mukit, hogy biciklijén vigye haza Henit Magyarcsanádra. A gyanútlan lány felült Muki mögé, és elindultak a faluja felé. A többi ismert. Muki a város határában megkötözte, megerőszakolta, utána benzinnel lelocsolta Henit, majd felgyújtotta, és a sorsára hagyta őt. A súlyosan megégett lány még három hétig harcolt a kórházban az életéért, majd 2006 augusztus 10-én meghalt. Tizenhat év telt el azóta. A portál szerint Heni nagymamája, Erzsike néni amikor csak teheti, biciklire ül és meglátogatja a temetőben a tragikus sorsú unokája sírját. Az ATV vele készített interjújából kiderült, hogy miközben elhelyezi a friss virágot, a fülében még hallja a kislány első, kimondott szavait.

TAVALY SZABADULT MUKI

Mint a portál tovább írja, Muki 15 év börtönbüntetést kapott, tavaly szabadult, az élete felét rács mögött töltötte. Alig egy év telt el, de a napokban visszakerült a börtönbe, mert életveszélyesen megfenyegette a saját családját. “Nagyon helyes, ott van az ő helye. Bízom benne, hogy nem engedik ki többé onnan, bár az is igaz, hogy már semmi nem hozza vissza nekem Henikét” – mondta elcsukló hangon az atv.hu-nak Heni nagymamája.

NINCS BOCSÁNAT

Az ATV azt is írja, hogy Heni szüleit a gyermekük elvesztése iránt érzett mélységes fájdalom elszakította egymástól. Az édesapa, Sándor egészen Korzikáig ment, hosszú-hosszú éveken át a munkába temette a gyászát. Őt magyarcsanádi otthonában érték utol. “Már hazajöttem külföldről, újra itthon élek. Hallottam, hogy a lányom gyilkosa visszakerült a börtönbe, valamiért ez nem lep meg. Soha nem találkoztunk, de ha szembe is jönne, akkor sem bántanám. Hiszen az önbíráskodás nem lehet elfogadható válasz. Pedig amit ő tett, arra nincs bocsánat” – mondta keserűen az atv.hu-nak Pénzes Sándor. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb