Mindenmás

Még egy tűzeset mára: több hektáron gyulladt ki a gabona Makónál (frissítve)

Hétfőn délután fél kettő környékén több hektáron kigyulladt a frissen aratott gabona Makó rákosi településrészének külterületén – adta hírül a Katasztrófavédelem. Mint írják, a makói és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral és avaroltóval oltják a lángokat.

Munkájukat három erőgép segíti, amelyekkel körbetárcsázzák a területet. A helyszínre tartanak a hódmezővásárhelyi és a szegedi hivatásos tűzoltók, valamint a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is. Információink szerint nagyon nagy lehet a baj, hiszen már négyes fokozatúvá nyilvánították a tüzet, amit nagyon gyorsan terjed.

FRISSÍTVE (15:43): HARMINC TŰZOLTÓ VAN A HELYSZÍNEN

A lángok most már veszélyeztetik a Körös-Maros Nemzeti Park védett területét és egy közeli szarvasmarhatelepet is – írja az MTI a fél kettő körül keletkezett Makó környéki tűzesetről. Mint kiemelték, a 4-es kiemelt fokozatú tűz oltásában mintegy harminc tűzoltó és több erőgép is részt vesz. Utóbbiakkal igyekeznek körültárcsázni a területet, de a munkát nehezíti a feltámadó szél – közölte Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

FRISSÍTVE (16:56): KÖRÜLHATÁROLTÁK A TÜZET

A katasztrófavédelem délután négy óra környékén azt írta, hogy a tűzoltók nyolc vízsugárral, és négy erőgép segítségével körülhatárolták a lángokat Makó rákosi településrészének külterületén, ahol több hektáron, három területen égett a frissen aratott gabona. A makói, a mezőkovácsházi, a hódmezővásárhelyi, a szegedi, a békéscsabai és az orosházi hivatásos tűzoltók dolgoztak a tűz körülhatárolásán, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

Nem sokkal ezelőtt Székkutasnál lángolt az ősgyep:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb