Mindenmás

Napi pakk: 37 fokkal tombol a szegedi kánikula, Nicole Kidman és Lovasi András együtt szülinapozik

Fázni? Nem ma fogunk, a meteorológiai előrejelzések szerint akár 37 (!) fok is lehet Szegeden. Itt a 2022-es nyári szünet első hétfője, hozzá pedig a menetrend szerinti Szeged365 Napi Pakk, a kicsit nyugisabban készülődő anyukák-apukák kávéja mellé.

Boldog névnapot Nektek, Rafael, Margit, Koppány, Florencia, Florentina, Benigna!

MA VAN A MENEKÜLTEK VILÁGNAPJA

Az ENSZ közgyűlésének határozata alapján ünnepeljük a Menekültek Világnapját. Az Afrikai Egységszervezet indítványára 1975. június 20. óta minden évben megtartották az afrikai menekültek napját, arra emlékezve, hogy 1974. június 20-án életbe lépett az egységszervezet vezetőinek megállapodása. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott az ENSZ közgyűlése 2001-ben.

Két születésnapost készítettünk be mára, mindketten most töltik az ötvenötöt:

  • az egyikőjük Nicole Kidman,
  • a másik pedig Lovasi András, Kossuth-díjas zenész, énekes, a Kispál és a Borz, nomeg a SZIN-en korábban elmaradhatatlan, az utóbbi években azonban köddé vált Kiscsillag frontembere.

KÁNIKULA, NAPSÜTÉS, 37 FOK… KIHAGYTUNK VALAMIT?

Parádés strandidővel érkezik a nyári szünet első hétfője, napos időt kapunk, 34 fokkal és időnként hűsítő, élénk szélmozgással.

Az Időkép szerint marad a napos idő, késő délután nyugaton, északnyugaton növekedhet meg jobban a felhőzet egy térségünket megközelítő hidegfront hatására, de csak estétől alakulhat ki zápor, zivatar, melyek a Dunántúlról kelet felé haladnak. A délnyugati szél sokfelé élénk lesz, majd északnyugatira fordul, éjjel megerősödik. Hajnalban 14-22, napközben 32-37 fok várható.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb