Közélet

Makói suli-gate: nem iskolát zártak be, hanem feladatellátási helyet, az új épület az összes gyereket fogadni tudja

Makón a június 10-i tanévzárón tudták meg a gyerekek és tőlük a szüleik, hogy szeptembertől másik iskolaépületben kezdik az új tanévet. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Tagintézményében szűnik meg az oktatás, az általános iskolai és a zeneiskolai, és az Almási Tagintézményben folytatódik – írtuk meg múlt héten, majd kiderült, hogy a Magyar Narancsnak a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ arról számolt be, hogy a településen két feladatellátási helyen működik az oktatás, viszont az új épület az összes gyermeket fogadni tudja.

Az, hogy bezárták a Bartók néven ismert iskola épületét Makón ugyanúgy megdöbbentette a szülőket, mint az önkormányzatot. Mint korábban kiderült, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ szülői értekezletet hívott össze, ahol a Bartók iskolában tanuló diákok szülei, elmondásuk szerint nem kaptak választ minden kérdésünkre. A szülők Facebook-csoportot alakítottak, és nyilvánosan tiltakoznak. Farkas Éva Erzsébet polgármester pedig a Facebookon közleményben tisztázta, hogy az oktatást nem az önkormányzat szervezi, valamint arra kérte a szülőket, ne ítéljenek elhamarkodottan az új iskolaépületbe való átköltözésről, nézzék meg, milyen modern körülmények között fognak ott tanulni a gyerekek, és javasolta a tankerületnek, hogy nevezzék el az egész intézményt Bartók Béláról. A Hódpess egyébként mindezek mellett azt írja, hogy hétfőn is tüntettek a szülők a bezárás ellen.

A MŰSZAKI ÁTADÁS-ÁTVÉTEL MEGTÖRTÉNT, AZ ÖSSZES GYEREK ELFÉR AZ ÚJ ÉPÜLETBEN

A Narancs.hu az üggyel kapcsolatban elküldte kérdéseit a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központhoz, az iránt érdeklődve, mi a korrekt információ, mi a bezárás indoka, és erről egyeztetett-e az önkormányzattal. A tankerület igazgatója, Miklós Anikó hétfőn válaszolt a levelükre. Mint írta: „A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ egy általános iskolát tart fenn Makó városában. A Makói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Makón két feladatellátási helyen működik. A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ az EFOP 4.1.2-17-2017-00001 azonosítószámú “Almási Tagintézmény a 21. században” elnevezésű projektben egy 16 tantermes, 6 szaktanteremmel, 6 csoportszobával és számos kiszolgáló helyiséggel rendelkező iskolát épített Makó városában, amelynek műszaki átadás-átvétele lezárult. Az új épület mind a két feladatellátási helyen tanuló gyermekeket tudja fogadni. A fenntartó a költözést a jogszabályok megtartása mellett valósítja meg. A két feladatellátási helyen összesen 362 tanuló kezdi meg a 2022/2023-as tanévet.

Az új épület a kor elvárásainak megfelelő infrastruktúrával, a megszokott innovatív tantestülettel várja a tanulókat. A diákok és nevelőik egy a mai kor követelményeinek megfelelő, a legkorszerűbb eszközökkel felszerelt, klimatizált, tágas épületben végezhetik feladataikat.

Az emelt szintű zenei oktatás, a változatos pedagógia módszerek alkalmazása az eddigi magas színvonalon folytatódik, erre garancia az ott tanító szakmai közösség. Az új épület alkalmas házi koncertek, kiállítások, széles körű tanórán kívüli tevékenységek megtartására, a modern termek, tágas sportudvar, tankert pedig biztosítják a gyermekeknek az egyéni igényeiknek, képességeiknek, tehetségüknek megfelelő kiegyensúlyozott tanulás lehetőségét.”

Kapcsolódó cikkek

2 hozzászólás

  1. Visszajelzés: hotmart login
  2. Visszajelzés: university iraq
'Fel a tetejéhez' gomb