Kikapcs

Western kaszkadőrök, cowboyok és indiánok felvonulásával nyitják meg a Móra Ferenc Múzeum új kiállítását Szegeden

Cowboyok és indiánok felvonulására invitálják a közönséget a szegedi Múzeumok Éjszakáján, június 25-én. Ekkor nyílik meg a Móra Ferenc Múzeum „A legendás vadnyugat” című kiállítása, melynek kapcsán cowboynak és indiánnak öltözött jelmezeseket várnak egy belvárosi felvonulásra. A menet közben western kaszkadőrök bemutatóját is láthatják az érdeklődők – olvasható a múzeum keddi közleményében.

Különleges Múzeumok Éjszakája várja az érdeklődőket Szegeden: június 25-én, szombaton nyitják meg a Móra Ferenc Múzeum cowboy és indián kiállítását. Az estére igazi vadnyugati hangulattal készülnek: a múzeum előtti színpadon country táncelőadást láthat és country koncerteket hallhat a nagyközönség, valamint egy rodeóbikát is kipróbálhat.

COWBOY-INDIÁN FELVONULÁS LESZ

Az este különlegessége egy cowboy-indián felvonulás lesz. A Móra Ferenc Múzeum várja mindazokat, akik indiánnak vagy cowboynak öltözve szeretnének csatlakozni a menethez és azokat is, akik jelmez nélkül vennének részt a különleges eseményen. 20 órakor tartják a gyülekezőt a Dugonics téren, majd a Kárász utcán keresztül vonulnak át a Móra-múzeumhoz. A menet többször is meg fog állni: western kaszkadőrök tartanak majd bemutatót több alkalommal. A legötletesebb, legkreatívabb jelmezesek ajándék belépőjegyet kapnak a cowboy-indián kiállításra, valamint a Múzeumok Éjszakája színpadán is bemutatják őket.

FEGYVERBEMUTATÓVAL CSALOGATJÁK A RÉSZTVEVŐKET

A Múzeumok Éjszakájára fegyverbemutatóval, izgalmas „kultúr-stand uppal” is készülnek a Móra-múzeum előtti színpadon. A Vármúzeumban indián játszóházzal várják a kicsiket és nagyokat, a Fekete házban pedig megnyílik a fortélyos játéktár fizikai és biológiai érdekességekkel. Az este folyamán folyamatosan zajlanak majd a tárlatvezetések a Móra Ferenc Múzeum, a Vármúzeum és a Fekete ház kiállításaiban. Mindhárom kiállítóhely 18 órakor nyitja meg kapuit és egészen éjjel 1 óráig nyitva tart majd.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb