KözéletSmart Szeged

Apa kezdődik: 18 napon át tilos lesz személyautóval hajtani a Belvárosi hídra

Szombattól 18 napon át, július 12-ig dilatációt cserélnek a Belvárosi hídon, valamint kerékpárút és járdaburkolat-javítási munkálatok kezdődnek – jelentette be a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. A munkálatok forgalomkorlátozással járnak majd, szombattól a hídon csak a tömegközlekedési és a hulladékszállító gépjárművek, taxik, gyalogosok, továbbá a forgalmi sávban a kerékpárosok közlekedhetnek. A fel nem sorolt gépjárművek (például a személyautók) a Bertalan hídon tudnak majd kerülni.

A munkát a Hídtechnika Kft. végzi el, a Szeged Belvárosi híd mederhíd szakaszán 2022. június 25. és július 12. között dilatáció cserét, valamint a befolyási oldali kiemelt kerékpárút, illetve a kifolyási oldali kiemelt járdaburkolat javítását végzi – írja a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

A közlemény kitér arra is, hogy a mederhíd dilatációs szerkezete 13 évvel ezelőtt, 2009. évben volt utoljára javítva. A fokozott igénybevétel miatt a gumiágyazat több helyen sérült, ezért szükséges a beavatkozás, mely során a hozzá kapcsolódó aszfaltburkolat is megújul.

A kerékpárúton és a járdaburkolaton karbantartás jellegű javítás történik, mely során a repedéseket és a kátyúkat javítja a vállalkozó. A munkálatokat két ütemben valósítják meg:

  • I. ütem, június 25 – június 30.: Szeged – Újszeged irány
  • II. ütem, június 30 – július 12.: Újszeged – Szeged irány

A kivitelezés érinti az úttestet, kerékpárútat, kerékpársávot és a járdaburkolatot. A javítási munkálat során forgalomkorlátozást vezetnek be, a hídon csak a tömegközlekedési és a hulladékszállító gépjárművek, taxik, gyalogosok, és a forgalmi sávban a kerékpárosok közlekedhetnek. A fel nem sorolt gépjárművek a Bertalan hídon tudnak kerülni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb