Sport

Megható üzenetet kaptak a PICK Szeged játékosai a szegedi gyermekklinika kis hőseitől

Boldogabbá tették a szegedi gyermekklinika onkológiai osztályán gyógyuló kis hősök mindennapjait a PICK Szeged játékosai, amikor drámai küzdelemben újra megszerezték a magyar bajnoki címet – üzeni a Dr. Kovács Dénes, szakpszichológus, kuratóriumi elnök által jegyzett levél, melyet a klinikán fekvő gyerekek nevében küldött a Kékeknek a szakember. Megható sorok következnek, kis harcosoktól nagy harcosoknak, Szegedről.

Másfél hete drámai küzdelemben, az utolsó másodpercekben megszerzett veszprémi győzelemmel védték meg a címüket a Pick Szeged férfi kézilabdázói, akik idegenben lőtt több góljuknak köszönhetően lettek ismét bajnokok. Még mindig libabőrösek vagyunk, ha eszünkbe jut, mekkorát küzdöttek Rosta Mikiék:

A szegedi gyermekklinika onkológiai osztályával évek óta szoros kapcsolatot ápoló csapat részére Dr. Kovács Dénes kuratóriumi elnök küldött szívhez szóló köszönőlevelet, amelyben elárulta, hogy az osztályon fekvő gyermekeknek mennyit jelentett a bajnoki cím megszerzése – ezt a levelet mellékeljük az alábbiakban.

A levelet a továbbiakban változtatás nélkül közöljük:

„Kedves Pick Szeged!

A gyermekklinika hemato-onkológia osztályának falán őrizzük azt a képet, amelyről sugárzik a játékosok bajnoki öröme. Ez az öröm most nem kétszereződött, hanem hatványozódott. A meccs utolsó pillanatáig sok izgalmat éltünk át, hogy részei lehessünk annak a varázslatnak, amely most átjárja egész Szegedet.

Köszönjük azt a kapcsolódást, amely az elmúlt évek alatt a Pick Szeged és a szegedi gyermekklinika onkológia osztálya között kialakult. Közös bennünk, hogy mindannyian sikerekre hajtunk, a sikert közösségben, egymásra hangolódva tudjuk csak elérni, és ha mindent megteszünk, akkor az eredményt is tudjuk vállalni. Vereség esetében nehezebben írnám le ezt a gondolatot, de a bajnoki cím megnyerése után annál nagyobb hálával köszönöm meg, hogy a Pick Szeged a küzdelmével, mi pedig a kitartásunkkal és a bizalmunkkal hozzájárulunk az emberek motiválásához. Bízom abban, hogy együttműködésünk folytatódik.
A kézilabdázók egy-egy karácsonyi kézfogása erősíti a gyermekekben a gyógyulás vágyát, a betegeink és a gyógyultjaink szurkolása pedig hajtja a játékosok szívét.

Coelho gondolatával kívánom, hogy a nyári napok a szeretteik körében tartalmasan teljenek.

»Álmainkért küzdeni kell, a cél eléréséhez összpontosítanunk kell, erőfeszítéseket kell tennünk. Ám arról se feledkezzünk meg, hogy az élet apró örömök szövete.«

A bajnoki cím megnyerése után az apró örömök váljanak nagy élménnyé szeretteik körében.

Üdvözlettel:

Dr. Kovács Dénes, szakpszichológus, kuratóriumi elnök”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb