Mindenmás

Napi pakk: sok napsütés és 31 fok Szegeden, a Szent Iván éji tűzgyújtás napján

Napközben jellemzően száraz, napos időnk lesz és nem hagy alább a forróság sem, hiszen 31 fokig melegszik az idő Szegeden. Mindezek mellett igazán különleges nap ez a mai, hiszen most van a Szent Iván éji tűzgyújtás ideje. Kezdd a napot egy jó erős kávéval és, mi pedig mutatjuk a nap legfontosabb napindító híreit, itt a Szeged365 napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Zoltán, Bea, Édua, Szultána és Zolna nevű Szeged365 olvasónak!

SZÜLETÉSNAPOSOK, ÉVFORDULÓK, JELES DÁTUMOK

  • Ma van a Szent Iván éji tűzgyújtás napja. Szent Iván éjszakájának, más néven nyárközép éjszakájának a június 23-áról 24-ére virradó éjszakát nevezik Magyarországon. A történészek az egyik legpogányabb ünnepnek tartják, de ma Keresztelő János egyházi napjához és Szent Iván (tehát Keresztelő János) névnapjához kötődik. 
  • Ma van az Olimpiai Nap: 1894. június 23-án Pierre de Coubertin báró kezdeményezésére Párizsban összeült a “Kongresszus az olimpiai játékok felújítására”, amelyen elhatározták az olimpia eszme újjáélesztését. Ennek emlékére 1987. óta ünnepeljük az Olimpiai Napot.
  • 50 éves ma Zinedine Zidane francia-algériai válogatott labdarúgó.

NAPOS DÉLUTÁN JÖN SZEGEDRE

Csütörtökre virradóan és a reggeli órákban északkelet kivételével több helyen lehet eső, zápor, délen zivatar. Napközben már jellemzően száraz, napos időnk lesz. Több helyen megélénkülhet az északkeleti szél is. Kora reggel 18-20, majd délután 26-31 fok várható Szegeden.

KARBANTARTÁS LESZ AZ ÉJSZAKA

Zajos lehet az éjszaka a következő napokban a szegedi rendező pályaudvar környékén, ugyanis szerdától egészen péntekig, illetve 27-én és 28-án, este 8 és reggel 6 óra között karbantartási munkálatokat fog végezni a vasúttársaság.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb