Mindenmás

A töltőállomások zavartalan működésével indokolja a Mol, hogy péntektől maximum 50 litert lehet hatósági áron tankolni Szegeden is

Péntektől a Mol benzinkútjain maximum 50 litert lehet egyszerre hatósági áron tankolni az autókba az eddigi 100 liter helyett – az erről szóló tájékoztatás csütörtök este jelent meg több Mol-kút Facebook-oldalán. A vállalat a vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolta a korlátozást az MTI-nek.

Mint írják, a limitet aszerint határozták meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő. A hatósági ár csak arra vonatkozik, ha a vásárló magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba tankol. A benzinkannába töltött üzemanyagért piaci árat kell mostantól fizetni.

HA EGYSZERRE TANKOLUNK A KANNÁBA ÉS A GÉPJÁRMŰBE, AKKOR A PIACI ÁRAT KELL FIZETNÜNK

A közleményben az is olvasható, hogy a Mol arra kéri a vásárlókat, ha gépjárművük benzintankja mellett külső kannába is tankolnak, azt a benzintankba történő tankolástól elkülönítve, a tankolás vételárának rendezése után tegyék meg.

Ha a gépjármű üzemanyagtartályába, illetve a kannába történő tankolásra egyszerre, egy tranzakció keretében történik, úgy a tankolás teljes mennyiségére a töltőállomáson feltüntetett piaci árat kell fizetni.

holtankoljak.hu szerint a piaci árú benzinért péntektől bruttó 7 forinttal kell majd kevesebbet fizetni, míg a gázolaj piaci ára bruttó 7 forinttal emelkedik. A 95-ös benzin átlagára literenként 778,9 forint, míg a gázolajé 832,9 forint.

Forrás: Telex, MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb