Kikapcs

Szeged365 kikapcs: cowboyok és indiánok a múzeumban, mozi a Dorozsmai Szélmalomban és virágözön a Szegedi Füvészkertben és Szőregen

Levendula- és Rózsanapok, szabadtéri és beltéri mozik, napozás a Lapos Beachen, finom falatok a Garden Stégen, fergeteges bulik: még felsorolni is elég a sok-sok programot, ami vár ránk ezen a hétvégén, sőt, már a mai napon megkezdődhet a kikapcsolódás. Mutatjuk, mi minden zajlik a Napfény városában ezen a hétvégén.

LEVENDULAILLAT A FÜVÉSZKERTBEN

Levendula- és Rózsa Napokat szervez a Szegedi Füvészkert. Az intézmény minden korosztály számára érdekes és színvonalas programokkal, koncertekkel, növénybemutatóval és kézműves vásárral várja majd a levendula, és a rózsa szerelmeseit.

A VIRÁGOKÉ LESZ A FŐSZEREP SZŐREGEN IS

Szőregen is a virágoké lesz a főszerep, természetesen a rózsáké. Két év kihagyás után újra Rózsaünnepet rendeznek Szőregen: hétvégén a sok százezer virággal feldíszített Tisza-Maros-szögi településre várják a vendégeket 

SZABADTÉRI MOZIS ÉLMÉNYEK DOROZSMÁN

Péntek estére szabadtéri mozivá változik a Czékus András által 1821-ben megépített Dorozsmai Szélmalom. Már a filmválasztás is izgalmas, azonban az igazi show-faktort az adja, hogy Széchenyi 2020-as, kormányzati pénzből rendezik meg Botka Lászlóék, a házigazda szerepében a DK-s Dr. Fodor Antallal.

ELLEPIK SZEGEDET A COWBOYOK ÉS AZ INDIÁNOK

Szombaton nyílik a szegedi Móra Ferenc Múzeumban a cowboyok és indiánok világát bemutató kiállítás, amelyhez kapcsolódva jelmezes felvonulást is tartanak a belvárosban. A rendezvénnyel kapcsolatos csütörtöki sajtótájékoztatón mindezek mellett arról is beszámoltak, hogy mely intézmények csatlakoztak a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz.

MÁR LEHET PANCSOLNI A LAPOSON

Ha süttetnéd a hasadat a napon, vár a Lapos Beach.  Légifelvételeken (drón) mutatjuk meg mennyire hangulatos ez a vízparti szakasz. Bizony nincs ennél szögedibb Tisza víz.

RANDOM TRIO A NAPLEMENTÉBEN

Nincs sorsolás, nincs nyereményjáték, gyakorlatilag bárkit elvisznek egy körre a Tiszán, aki megkóstolja a Garden Stég finomságait. Úgy fest, az Újszegedi Partfürdő mellett működő úszó chill out szentély kollégái alaposan belehúztak, a fenti meglepetés mellé ugyanis telis-telepakolták a stéget ingyenesen látogatható koncertekkel. Péntek este a Random Trio lép fel a Garden Stég színpadán, szombaton pedig Stone és Robi.

MILLENIUM KIDS PARTY A DOKKON

Az éjszakai pörgős élet kedvelőinek is jut program bőven. A Tisza DOKK ugyanis felkészült alaposan:

  • pénteken Millenium Kids partit tartanak, Gabriel B-vel,
  • szombaton pedig a legcsajosabb slágerek kerülnek előtérbe Welldan-nal.

FILMEK MINDEN MENNYISÉGBEN

Heti új filmek az Elvis és a Fekete telefon a Belvárosi Moziban! Ha pedig még nem volt meg, akkor: Lightyeart, A játszma, a Jurassic Word: Világuralom és a Top Gun: Maverick, Az árva, A tenger dala. Van miből választani!

Vagy a Cinema City, mondjuk a Doktor Strange rendezőjének alkotásával, a Fekete telefonnal:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: ข่าวกีฬา
'Fel a tetejéhez' gomb