Mindenmás

Napi pakk: 33 fok, napsütés, sok-sok rózsa, és Lionel Messi születésnap

Páros lábbal rúgta ránk az ajtót a péntek, ami igazi nyári időt hozott magával, hiszen ma akár 33 fok is lehet Szegeden. A hőség mellé azért kapunk egy izgi eseményt is, ugyanis két év kihagyás után ma családi programokkal indul a Szőregi Rózsaünnep. Kortyolj bele a kávédba egy nagyot, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK

Iván, Bajnok, Beáta, Héra, János, Levente, Perenna – nagyon boldog névnapot Nektek!

ÉVFORDULÓK, SZÜLETÉSNAPOSOK

  • Ma van Szent Iván napja, vagyis a nyári napforduló ünnepe. Ekkor folytatódnak a tűzgyújtások, a tűz körüli mulatozások. Régi hagyomány a tűzugrás, és aki hétszer átugorja, azt egy évig semmilyen betegség nem fogja.
  • 69 éve született Révész Sándor EMeRTon-díjas énekes, a Generál és a Piramis együttesek énekese,
  • 51 éve Menczel Gábor, a Bonanza Banzai együttes billentyűse,
  • valamint 35 éve Lionel Messi argentin labdarúgó, az FC Barcelona játékosa.

KÁNIKULA JUT PÉNTEKRE

Pénteken sok napsütésre számíthatunk. Az időnként megnövekvő felhőkből napközben legfeljebb nyugaton alakulhat ki egy-egy zápor, míg Szegeden pénteken is kitart a nyárias meleg. Az előrejelzések szerint a keleti-délkeleti szél többfelé megélénkülhet. A legmelegebb órákban 29-34 fokot mérhetünk Szegeden.

MÁR MA ELKEZDŐDIK A SZŐREGI RÓZSAÜNNEP

Két év kényszerkihagyás után idén újra megrendezik a Szőregi Rózsaünnepet – derült ki a szervezők által küldött közleményből. Mint írják, az elmúlt esztendők kihívásai után ismét lehetőség van együtt ünnepelni Szőreg büszkeségét, az Európa-szerte híres szőregi rózsatövet, így a rendezvény péntektől vasárnapig nyújt szórakozási lehetőséget a Monti-parkban.

Itt is írtunk róla:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb