Kikapcs

Európa legnagyobb tűzijátéka lesz a fővárosban augusztus 20-án – megvan a részletes program

Idén is négynapos programsorozat lesz az Államalapítás ünnepén a fővárosban – közölte a rendezvények kommunikációs ügynöksége az MTI-vel. Nem aprózták el Budapesten, hogy már júniusban kihirdették a részletes programot, a szegedinek viszont eddig még se híre, se hamva sincs. A budapesti viszont, ígéretek szerint parádés lesz, ugyanis Európa legnagyobb tűzijátékát tervezik augusztus 20-ra.

Az MTI tudósítása szerint az Államalapítás ünnepére szervezett négynapos fővárosi fesztiválon a hagyományos állami programok mellett nagyszabású egyházi események és könnyűzenei koncertek is várják az érdeklődőket. A hagyományos népi kultúra legkiemelkedőbb alkotásainak seregszemléje, a Mesterségek ünnepe, valamint az Ízek utcája és légi parádé is színesíti majd a programsorozatot.

LÉGIPARÁDÉ ÉS TISZTAVATÁS IS LESZ

A közeményből az is kiderült, hogy augusztus 18. és 21. között a tavalyinál is több programhelyszín és hamisítatlan fesztiválhangulat várja a látogatókat. Az Államalapítás ünnepén pedig Európa legnagyobb tűzijátékát tekinthetik majd meg az érdeklődők. Idén sem maradnak el a hagyományos állami rendezvények: a tisztavatás, a légi parádé, a zászlófelvonás és a Szent Korona-látogatás, miként az egyházi események, az ünnepi szentmise és a Szent Jobb-körmenet sem. A közleményben kiemelték: a Szent István-napi rendezvények számos egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget is kínálnak. 

KONCERTEK, MAGYAR ÍZEK UTCÁJA ÉS FOOD TRUCK SHOW

Mint tovább írják, könnyűzenei koncertekkel várja majd a látogatókat a Szabadrét Fesztivál, a Retró Tabán színpada, a Road Movie Live és az Utcazene-fesztivál is. Az Operett korzó fülbemászó slágerekkel, a Panoráma Classical pedig klasszikuszenei előadással várja az érdeklődőket. A legkisebbek és szüleik a Varázsliget színes programkavalkádján szórakozhatnak, de idén is megnyitja kapuit:

  • a Magyar ízek utcája,
  • lesz Csárdafesztivál,
  • az úgynevezett street foodok kedvelőit pedig a Food Truck Show várja. 

A magyarországi megyék és települések előtt a Városok sétányán, a magyar történelem legnagyobb hősei előtt a Hősök útja programjain tiszteleghetnek majd az érdeklődők.

EURÓPA LEGNAGYOBB TŰZIJÁTÉKÁVAL KÉSZÜLNEK

Idén is megrendezik a hagyományos népi kultúra legkiemelkedőbb alkotásainak seregszemléjét, a Mesterségek ünnepét. Számos program várja a divat és a dizájn szerelmeseit is a Bálnában és a Nehru-parton. Az ünnepi rendezvénysorozat csúcspontja pedig Európa legnagyobb tűzijátéka lesz, amelyet a hagyományoknak megfelelően augusztus 20-án, szombat este tartanak. Még több részlet itt.

A szegedi programok híján egyelőre marad a nosztalgiázás, 2021-ben ilyen volt az Államalapítás ünnepe Szegeden:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb