Mindenmás

Napi pakk: napsütés, 32 fok, rengeteg program és a nap, amikor Dorozsma választ

Szeretni fogjuk ezt a jó kis vasárnapot, már most, kora reggel érezzük! A temérdek program mellett ugyanis ma választásokat tartanak Kiskundorozsmán, így kiderül, hogy ki lesz Mihálffy Béla “utódja” a településen. Az időjárás is kegyesebb lesz velünk, mint szombaton: a nap nagyrészében marad a napsütés, és a 32 fok Szegeden. Érkezik a Szeged 365 napi pakk, a legfontosabb napindító információkkal!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden János, Pál, Adonisz, Morgan, és Pénelopé nevű olvasónknak!

SZÜLETÉSNAPOSOK, ÉVFORDULÓK

  • 1987 óta ma tartják a Kábítószer-ellenes világnapot, az ENSZ kezdeményezésére.
  • 81 éve, 1941. június 26-án érte bombatámadás Kassát, Munkácsot és Rahót, ezután Magyarország belépett a II. világháborúba.
  • 66 éves lett Chris Isaak amerikai zenész, énekes. Apropó, a felsorolt tételek kapcsán, íme a Wicked game, a popzene – történet egyik legnagyobb alkotása:

NAPSÜTÉS ÉS EGY KIS ZUHÉ JÖHET SZEGEDRE

Vasárnap a napsütés lesz túlsúlyban. Az időnként megnövekvő felhőkből leginkább a délkeleti megyékben hullhat csapadék, így Szegeden is számíthatunk egy kis zuhéra. A legmelegebb órákban akár 35 fokot is mérhetünk a Napfény Városában. AZ OMSZ figyelmeztetést is kiadott a hőség miatt.

FOLYTATÓDNAK A PROGRAMOK

Levendula- és Rózsanapok, szabadtéri és beltéri mozik, napozás a Lapos Beachen, cowboyok és indiánok a múzeumban – még felsorolni is elég a sok-sok programot, ami vár ránk ezen a vasárnapon:

DOROZSMÁN VÁLASZTÁSOKAT TARTANAK

Április harmadikán tartották a 2022-es országgyűlési választásokat Magyarországon. Csongrád-Csanád megye vonatkozásában a 2-es választókerületet Mihálffy Béla, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte, így le kellett mondania önkormányzati képviselői mandátumáról. Az időközi választásokat június 26-ra, azaz mára írták ki.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb