Kikapcs

Szeged365 fotóriport, vadnyugati megnyitó a közművelődésnek házában: itt voltak az indiánok és a cowboyok, szólt a zene, vaktöltények is eldördültek

Cowboyok és indiánok gyakorlatilag megszállták a Móra Ferenc Múzeumot és az előtte található teret, és a város egyes részeit. Bizony nagy vigasságot csaptak a paprikától édesnemes szögedi népeknek. Itt és most, ismét egy igazán jó családi kiállítást hoztak tető alá a szervezők. Megnyílt a vadnyugatot bemutató tárlat a Móra Ferenc Múzeumban, ahol most találkozik a Kincskereső kisködmön írójának a szelleme a hatlövetű Colttal. Szerintünk békésen meglesznek.

A szeszélyes időjárás ellenére is tömegek voltak kíváncsiak a Múzeumok Éjszakája programjaira Szegeden: 7000-en jártak a Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein. Szombaton nyitották meg A legendás vadnyugat című kiállítást, emellett nagy sikere volt a cowboyok és indiánok felvonulásának, valamint a country koncerteknek is.

Újabb sikerrel zajlott le a Múzeumok Éjszakája Szegeden: hétezren voltak kíváncsiak a Móra Ferenc Múzeum és kiállítóhelyeinek kínálatára. Az est főszereplője kétségkívül a cowboy-indián nemzetközi kiállítás volt, melyet délután az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetségének helyettes követtanácsosa nyitott meg.

A programok főszereplője a western világ volt: rodeó bikára ülhettek az érdeklődők, beülhettek az indián játszóházba, ahol arcfestéssel és különböző kézműves foglalkozással várták őket a múzeum régész munkatársai. Az estét country tánc és élőzene is színesítette a folyamatos tárlatvezetések mellett.

A Fekete házban egy fortélyos játéktárban ismerhették meg a látogatók a fizikai és biológiai érdekességeket, miközben a Joachim-kiállításon a SZTE zenész hallgatói muzsikáltak. A Vármúzeumban szintén folytak izgalmas tárlatvezetések és sokan voltak kíváncsiak a Móra-múzeum tetőkilátójára is.

Fotók: Zombori József.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb