Közélet

“Mindent meg fogok tenni, hogy ez ne így legyen” – Joób Márton az új parkolási zóna ellen lép fel a hétfői közgyűlésen

“Mindent meg fogok tenni, hogy ez ne így legyen. Várjuk ki a végét!” – fogalmazott Joób Márton, szegedi politikus az Újszeged az én otthonom nevű Facebook csoportban, arra a bejegyzésre reagálva, miszerint Újszegeden, a város több pontjához hasonlóan, a kék zóna bevezetésével, fizetőssé válhat a parkolás a Nagykörúton túli utcák egy részén is.

BEVEZETÉSRE KERÜLHET A KÉK ZÓNA

Mint megírtuk, a város eddig díjmentesen használható utcáinak egy részére is ki akarják terjeszteni a fizetős parkolás rendszerét egy újonnan beadott, Nagy Sándor gazdaságfejlesztési alpolgármester által jegyzett előterjesztés alapján. Ha a július 4-én esedékes közgyűlés megszavazza a 01/2888-18/2022 – es számú tervezetet, fizetőssé válik a nagykörúton túli utcák egy része is, létrehozva a “kék” zónát.

Az előterjesztés nyilvánosan is elérhető melléklete az alábbi térképen mutatja meg az új fizetési területeket, amelyek gyakorlatilag a jelenlegi zónákat határoló utcákat jelentik, fizetőssé téve a Nagykörúton túli, azzal közvetlenül érintkező részterületeket is:

PÉNTEKTŐL DRÁGULNAK A PARKOLÁSI DÍJAK SZEGEDEN

Július 1-től, vagyis péntektől új parkolóbérletek kerülnek bevezetésre és változnak a díjtételek a közterületi fizetési parkolási rendszerben – írja az SZKT hétfői sajtóközleményében, amelyben azt is kiemelték, hogy egy korábbi, az önkormányzat által módosított rendelet lép ezzel hatályba, mivel a Covid-miatti veszélyhelyzet pénteken jár le.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb