Sport

Olasz Anna a 6. helyen végzett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres női versenyében

Olasz Anna a 6., Balogh Vivien a 17. helyen végzett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres női versenyében szerdán a Lupa-tavon zajló világbajnokságon, írta meg az MTI.

A MÁSODIK KÖRTŐL KEZDVE OLASZ ANNA VEZETETT

A szakág olimpiai számában 56-an ugrottak a Lupa-tó kellemes vízébe, hogy teljesítsék a hatkörös viadalt, ott volt köztük a tokiói játékokon bravúros negyedik helyet szerző, a váltóval vasárnap ezüstérmes szegedi Olasz Anna is. A rövidebb távval ellentétben ezúttal nem egy néhány fős boly lépett el a mezőnytől, hanem egy jó 30 fős társaság haladt együtt egymáshoz képest jelentősebb lemaradás nélkül. Ezt a csapatot a második körtől kezdve Olasz Anna vezette.

AZ UTOLSÓ EGY KILOMÉTEREN EGYÜTT HAJRÁZOTT AZ ÉLMEZŐNY

A táv feléhez érve Olasz Anna kicsit visszaesett – de így is ott volt az élmezőnyben -, a vezetést pedig a 16 éves amerikai Katie Grimes vette át, aki a múlt héten, a Duna Arénában 1500 méter gyorson és 400 méter vegyesen is második volt. Az utolsó egy kilométerhez érkezve továbbra is együtt tempózott az élmezőny, ekkor azonban már a menők – az olimpiai bajnok brazil Ana Marcela Cunha, a német váltóval a vb-n már aranyérmes Leonie Beck, a riói játékokon első, Tokióban második, a tavalyi Európa-bajnokságon a Lupa-tavon győztes holland Sharon van Rouwendaal – legelöl helyezkedtek a hajrához.

A három úszó elképesztően  hajrázott, melynek végén a holland célfotóval bizonyult jobbnak közvetlen riválisainál, megszerezve ezzel első világbajnoki címét. Olasz Anna végül hatodikként, Balogh Vivien pedig a 17. helyen ért célba.

“NEM REMÉNYKEDTEM ILYEN EREDMÉNYBEN”

“Egyáltalán nem reménykedtem ilyen eredményben, nem úgy mentek az edzések május körül, ahogy szerettem volna, de a váltóval szerzett ezüst például nagyon motivált. Viszont most jól esett az úszás, jó döntéseket hoztam. A többiek kezdtek meghalni körülöttem, kint pedig a lelátón ott volt mindenki, aki fontos nekem és nekik is szerettem volna megmutatni, mit tudok, minden bizonnyal utoljára egy hazai világversenyen” – nyilatkozta Olasz Anna, aki a táv egyharmadánál még az élen volt.

A SZEGEDI ÚSZÓ A RÓMAI EURÓPA – BAJNOKSÁGRA KÉSZÜL

“Nem szerettem volna vezetni, hiszen ez nagyon sokat kivesz az emberből, de így az ötödik világbajnokságomon azért már tudom, milyen verekedés van az elején” – mondta a szegedi úszó, majd hozzátette, a célja továbbra is a párizsi olimpia – ezért nem hagyta abba Tokiót követően -, augusztusban pedig ott lesz a római Európa-bajnokság, amelyen igazi nyíltvízi körülmények között, tengerben versenyez majd a mezőny. Olasz Anna megjegyezte, nem indul el a csütörtöki 25 kilométeres versenyen.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb