Mindenmás

1950-es melegrekord dőlt meg tegnap, majdnem 40 fok volt

Az előzetes adatok alapján szerda után csütörtökön is megdőlt a melegrekord, írta Facebook oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat. Egészen eddig a június 30-án mért legmagasabb hőmérséklet az 1950-ben, Pécsett regisztrált 38,9 Celsius-fok volt, ezúttal azonban az előzetes adatok alapján Berettyóújfaluban egészen 39,6 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Az OMSZ azt írta, a mérőhálózatuk délutáni állapota alapján megdőlt a csütörtöki napra vonatkozó melegrekord, Berettyóújfalun 39,6 fokot mértek. Hozzátették, az adatok még nem estek át adatellenőrzésen.

Mint 24 órája írtuk, szerdán is megdőlt a napi melegrekord, akkor a legnagyobb hőség a Fejér megyei Adonyban volt, ahol 39,2 fokot mértek. Az MTI tájékoztatása alapján a hétfő óta tartó, eredetileg csütörtök éjfélig elrendelt legmagasabb fokú hőségriasztást jövő hétfő éjfélig hosszabbította meg az országos tiszti főorvos.

ZIVATAROKKAL ÉS VIHAROS SZÉLLEL JÖN A HIDEGFRONT, DE A HŐSÉGET EZ SEM RIASZTJA EL SZEGEDRŐL

Hidegfront érkezik a hétvégén, ennek hatására többfelé lehetnek záporok, erős széllel kísért zivatarok, de a hőség még ekkor sem sokat enyhül. Az előrejelzések szerint pénteken is kitart a 38 fok Szegeden, majd szombaton a hidegfront miatt már “csak” 32 fok lesz.

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb