Gasztro

Heineken-t vettél, Szegeden? Vigyázz, üvegforgács lehet a palackban!

Biztonsági figyelmeztetést adott ki a Heineken a 0,25 literes, Hollandiában gyártott üvegpalackjai miatt. Mindez a Heineken Original kisméretű, csavaros kupakkal ellátott, nem visszaváltható kiszereléseire vonatkozik, amelyek esetében fennáll a veszély, hogy a palackban üvegforgácsok találhatóak, tájékoztatta a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. csütörtökön az MTI-t.

A veszély kizárólag az érintett sörök 0,25 literes kiszereléseire vonatkozik, amelyek lejárati dátuma:

  • 2022.12.31;
  • 2023.01.08;
  • 2023.01.22;
  • 2023.02.18. és
  • 2023.02.28.

– közölte a vállalat.

Az érintett 0,25 literes palackok szupermarketekben, nagykereskedőknél, italboltokban és webáruházakban is kaphatóak voltak Magyarországon, így Szegeden is.

A Heineken arra kéri a fogyasztókat, hogy ne igyák meg a sört, és az üvegeket vigyék vissza az értékesítési helyre, ahol visszakapják a vásárlás összegét. Az összeg visszatérítéséhez nem szükséges a nyugta bemutatása. A vásárlóknak korlátlan idő áll rendelkezésre a termék visszaváltására.

“A biztonság és a minőség mindig a legfontosabb prioritások számunkra, ezért nagy rendszerességgel végzünk minőségellenőrzéseket. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy az érintett termékek nem feleltek meg a magas minőségi előírásainknak, ezért kezdeményeztük azok visszahívását. Elnézést kérünk az esetlegesen okozott kellemetlenségekért” – nyilatkozta az incidenst követően Maarten Koudenburg, a sörfőzde igazgatója.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb