Közélet

17 ember halt meg Szeged testvérvárosában, rakétákat lőttek egy odesszai lakóházra

Legkevesebb 17 ember meghalt, miután az oroszok két rakétát lőttek egy többemeletes lakóházra és egy rekreációs központra az Ukrajna déli részén található Odessza kikötővárosában pénteken hajnalban – írja összefoglalójában a 24.hu. A kilencemeletes lakótömbben 14 ember halt meg és 30-an megsérültek, köztük 3 gyerek is. A rekreációs központban, egy ettől különálló támadásban további 3 ember hunyt el, egy pedig megsérült.

Az ukrán fegyveres erők azonnal kiadták a figyelmeztetést a lakosságnak, hogy vonuljanak fedezékbe. Hajnali 1 óra körül három nagy robbanást lehetett hallani városszerte. Szergej Bratcsuk, Odessza katonai szóvivője jelentette be, hogy az ellenséges rakéta sajnálatos módon áldozatokat követelt. Később azt is közölte, egy stratégiai harci gépről tüzeltek az oroszok a Fekete-tenger irányából.

  • A kilencemeletes lakótömbben 14 ember halt meg és 30-an megsérültek, köztük 3 gyerek is.
  • A rekreációs központban, egy ettől különálló támadásban további 3 ember hunyt el, egy pedig megsérült.

SZEGEDSZKAJA, ODESSZA… 1977 ÓTA “TESTVÉR” SZEGED ÉS AZ UKRÁN KIKÖTŐVÁROS

Ukrajna egyik legnépesebb városa, egyben legfontosabb kereskedelmi központja, az Odesszai érseki exarchátus székhelye, az Ukrán Haditengerészet fő támaszpontja Szeged testvérvárosa, az együttműködés emlékkövét a nagy októberi szocialista forradalom 60. és Csongrád megye “felszabadulásának” (khm) 33. évfordulója alkalmából, 1977. október 6-án avatták fel a Vedres utcában.

A két város a rendszerváltásig szoros együttműködésben volt egymással, Szegeden egy lakótelep őrzi Odessza nevét, a Fekete-tenger partján fekvő városban pedig egy „Szegedszkaja” névre keresztelt utca állít emléket a testvériségnek.

“NE LŐJ RÁNK” – ODESSZÁBÓL MENEKÜLT CSALÁD SZÁLLT MEG SZEGEDEN

Rengetegen olvastátok azt a márciusi cikkünket, amely egy odesszai, négy gyermekes családról szólt, akik egy “ne lőj ránk” feliratú Tesla Model X – szel érkeztek a Napfény Városába. Már maga a felirat is szívszorító volt, a történetünk pedig még inkább, minden részletet az alábbi írásunkban találsz meg:

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Belcampo Fernald scandal
'Fel a tetejéhez' gomb