Közélet

Megvan, mikor nyit a negyedik szegedi ALDI

Véget ért az elmúlt hónapok sok-sok találgatása, hétfőn már hatalmas tábla hirdette a Dugonics téren az egykori Domus épületén, hogy a helyiségbe hamarosan ALDI költözik – írtuk meg tegnap reggel, cikkünk megírása előtt pedig rákérdeztünk a 10 ezer áruházat üzemeltető német láncnál, hogy mikor tervezik a nyitást. Dobpergés, megvan a dátum, íme:

2022. július 7, azaz jövő csütörtök.

A csütörtök reggeli cikkünket az alábbiakban találod, kicsit lejjebb görgetve pedig érkezik a cégcsoport szerkesztőségünknek küldött levele:

“Az ALDI Magyarország fontosnak tartja, hogy minél több vásárló számára tegye elérhetővé kedvező árú saját márkás kínálatát, ezért örömmel tájékoztatja, hogy – a helyi fogyasztói igényekre és a vállalat felé jelentkező megkeresésekre is reagálva – tervei szerint 2022. július 7-én reggel megnyitja negyedik áruházát Szegeden, a Dugonics tér 8-9. szám alatt. Az üzletnyitásra a vállalat rendkívül kedvező élelmiszer és non-food ajánlatokkal készül, amelyekről a vásárlók hamarosan tájékozódhatnak az áruházlánc honlapján, applikációjában és online szórólapján.”

Az áruházláncot Karl és Theo Albrecht testvérek alapították 1946-ban, amikor átvették édesanyjuk esseni boltját, az üzletet később, 1960-ban két csoportra osztották, amikből később alakult meg az esseni székhelyű Aldi Nord és a Mülheim an der Ruhr központú Aldi Süd. A nevet 1962-ben kezdték használni, a két német, családi tulajdonú kereskedelmi vállalat együttesen több mint 10 ezer áruháza van közel 20 országban, és a becsült bevételük együttesen meghaladja az 50 milliárd eurót.

Szegeden a Dugonics téri lesz a negyedik ALDI, a harmadikat pont egy éve, július 1-jén nyitották meg a Makkosházi körúton:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb