Mindenmás

Napi pakk: 34 fok, hidegfront és Szabadság, szerelem a Szegedi Szabadtérin

Mint a gyorsvonat, úgy robogott be a szombat és a hétvége Szegedre, egy kis hidegfrontot hozva magával. Délután még egy-egy zápor, zivatar kialakulhat, de a nap nagyrészében a napsütés fog uralkodni városunkban. Telis-tele vagyunk programokkal is erre a hétvégére, tehát egy biztos: unatkozni nem fogunk. Induljon a szombat, meghoztuk a napi pakkot!

MAI NÉVNAPOSOK

Nagyon boldog névnapot minden Ottó, Jenő, Mária, Mia és Várkony nevű Szeged365 olvasónak!

SZÜLETÉSNAPOSOK, ÉVFORDULÓK

  • Ma van Sarlós Boldogasszony napja. A kereszténység arról az eseményről emlékezik meg, amikor Szűz Mária meglátogatta rokonát, az ugyancsak gyermeket váró Erzsébetet. A 13. századtól július 2-án tartották, egészen a II. vatikáni zsinatig, amikor is május 31-re helyezték át. Azonban néhány országban – így Magyarországon is – napjainkban is július 2-án ünneplik. S mivel ez a nap az aratás kezdetének ideje, ezért magyarul a Sarlós Boldogasszony nevet viseli.
  • Ugyancsak ezen a napon, pontosan 86 éve született Hofi Géza humorista (Hofélia, Élelem bére),
  • valaimnt 64 éve Friderikusz Sándor újságíró, Pulitzer díjas író, showman.

HIDEGFRONT JÖN, VISZONT MARAD A HŐSÉG

Szombatra egy hidegfront hoz élénk, erős, olykor viharos északi-északnyugati szelet Szegedre. Reggel helyenként, majd délután főként a Dunától keletre alakulhatnak ki elszórtan átmeneti záporok, zivatarok, tehát van esélyünk egy kis csapadékra is Szegeden. Ezt leszámítva a napsütés lesz túlsúlyban. Csekély mértékben enyhül a forróság: 29-34 fok várható.

CSAK KIFELÉ HASZNÁLHATÓ A RÖSZKEI KISHATÁR

A kilépés gyorsítása érdekében július 2-án 7 órától 19 óráig csak a Magyarországról kilépő utasok használhatják a Röszke közúti határátkelőhelyet – tájékoztatott péntek délután a rendőrség. Mint írják, a belépő forgalom itt szünetel, de az autópálya átkelőn folyamatos a beléptetés.

RENGETEG PROGRAM VÁR RÁNK SZEGEDEN

Eseménydús hétvége elé nézünk Szegeden, számos koncert és buli fogja színesíteni a következő napjainkat a Napfény városában. Indul a vízi színház a rakparton, valamint a Szabadtéri Játékok előadása is látható lesz a Dóm téri színpadon:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb