Szegedi ArcokVideo365

Szegedi Pletykák: belföld vs külföld – hol éri meg jobban nyaralni?

Tikkasztó hőség van Szegeden, a hőmérséklet az elmúlt napokban bőven 30 fok felett volt, sőt, időnként majdhogynem elérte a 40 fokot, így nem is csoda, hogy péntek délután ottjártunkkor a Lapos Beach megtelt a strandoló szegediekkel. Legújabb Szegedi Pletykák rovatunkban őket faggattuk. Arra voltunk kíváncsiak, idén nyáron a belföldi, vagy a külföldi nyaralás mellett döntenek-e a szegediek, ár-érték arányban, hogyan látják, melyik érné meg jobban.

A BALATONNÁL KEVESEBBEN, HORVÁTORSZÁGBAN KÉTSZER ANNYIAN NYARALNAK A MAGYAROK, MINT TAVALY

Nagyon sok szabad szoba van a Balatonon, visszaesett a belföldi turizmus Magyarországon. A Magyarországi Éttermek és Szállodák Szövetségének elnöke, Baldauf Csaba az RTL Híradónak elmondta, messze nincs telt ház a magyar tengernél. A népszerű belföldi üdülőhelyeken, mint például Balatonfüreden, Siófokon és Badacsonyban is kevesebb a nyaraló, mint tavaly ilyenkor. Sokan inkább a külföldi utakat választják a hazai nyaralás helyett. Horvátországba például kétszer annyian foglalnak szállást ezen a nyáron, mint tavaly a szállás.hu várakozásai szerint.

A BELFÖLDI SZÁLLÁSHELYEK ÁRAI ÁTLAGOSAN 35%-KAL EMELKEDTEK 2019-HEZ KÉPEST

A Szállodaszövetség elnöke szerint ennek nem a hazai áremelkedés az oka, hanem az, hogy a járvány miatt két évig nem nagyon lehetett utazni. Sokan egyébként csak az utolsó pillanatban foglalnak szállást és nem hónapokkal előre. Az árak átlagosan 35 százalékkal emelkedtek a magyarországi szálláshelyeken 2019-hez képest – mondta el a szakember az RTL Híradónak.

IDÉN AZ UTAZÓK TÖBBSÉGE INKÁBB TENGERPARTRA MEGY, MERT SOK ESETBEN OLCSÓBBAN MEGÚSSZÁK A NYARALÁST, MINTHA ITTHON FOGLALNÁNAK HELYET

Zsebők Tamás, a szegedi Zseppelin Utazási Iroda irodavezetője a Menedzsment Fórum nevű portálnak elmondta, a Balaton népszerűsége igencsak megcsappant 2022-re, az utasok visszajelzéséből az olvasható ki, hogy inkább tengerpartra, hegyekbe mennek pihenni, hiszen sok esetben olcsóbban megússzák, mintha itthon foglalnának helyet maguknak, másrészről pedig a hosszú Covid időszak kihagyása után már mindenki ki van éhezve a külföldi élményekre.

JÚNIUSBAN A MAGYAROK LEGNÉPSZERŰBB ÚTI CÉLJA HORVÁTORSZÁG VOLT

Az utasbiztosítások közel kétharmada tengerparti nyaralásra szólt júniusban. A magyarok legnépszerűbb úti célja Horvátország, Olaszország a második helyre szorult vissza, a harmadik Görögország – írta a Menedzsment Fórum a Bank360.hu adatai alapján. 

Nagyon kíváncsiak voltunk a témában a szegediek véleményére is, hogy ők a belföldi, vagy inkább a külföldi utakat preferálják-e idén nyáron, ezért soron következő Szegedi Pletykák rovatunkban erről faggattuk a Lapos Beach-en fürdőzőket.

Operatőr és fotók: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

'Fel a tetejéhez' gomb