Kikapcs

Durvát megy a 2022-es Magyar Sziget: az összes kempinghely elfogyott, újat kellett nyitni a fesztiválozóknak

“Kész, ennyi volt, elfogytak a helyek a kempingben” – mondta nevetve Spigut Tamás főszervező arra a kérdésünkre, hogy állnak hellyel a hónap végén Ásotthalmon újjászülető Magyar Sziget (2022. július 27-28-29-30.) ügyében. A jövőre húsz éves jubileumát ünneplő fesztivál korábban kifejezetten a nemzeti érzelmű fiatalok találkozója volt, ezen tekertek most egy nagyot a szervezők, olyan mainstream arcokkal telepakolva a rendezvényt,

  • mint a Tankcsapda,
  • a Kowalsky meg a Vega,
  • a Depresszió,
  • Péter-Szabó Szilvia,
  • de az eddigi vonaltól teljesen eltér Szecsei apánk vagy az örök focidrukker Náksi érkezése is.

A jelek szerint a régi-új, felfrissített, nyitottabb koncepció bejött, a főszervező arról számolt be, hogy a hagyományos kempinghelyek elfogyásával kénytelenek voltak újabb területet kijelölni a sátorral érkező fesztiválarcoknak.

MULATÁSI? AZT AZÉRT (MÉG) NEM, DE A 80-AS ÉS 90-ES ÉVEK HÁZIBULI-SLÁGEREIT MÁR LEPOROLJÁK A KISSZÍNPADON

“Úgy döntöttünk, a régi vonalat sem elhanyagolva kihúzzuk a Magyar Szigetet a rock skatulyájából” – magyarázta Spigut Tamás, aki szerint csupán a nemzeti rock nem elég ahhoz, hogy kellőképpen sikeres és népes legyen egy fesztivál. A nagyszínpados élő koncerteket követően a kisszínpadon napjaink tech house slágereit vereti majd a szegedi G3Rix és a lakossági techno műfaj félistene, Szecsei (apánk), míg a 90-es és 2000-es évek zenéit Dimitri Vegas szegedi reinkarnációja, Bigiboy és a Soho Party, a Náksi vs Brunner és a Stereo Palma formációk atyja, Náksi Attila.

A házibuli szekció házigazdája Tymo lesz.

NEMZETI FEELING ÉS IQ, FESZTIVÁLKÖNTÖSBE CSOMAGOLVA

A főszervező büszke rá, hogy a fesztiválos tombolda mellett itellektuális programokkal is várják a vendégeket, mint magyarázta, az idén is lesznek:

  • kerekasztal beszélgetések,
  • hagyományőrző programok,
  • és könyvbemutatók is.

Szintén újdonság, hogy napi emléktúrákat szerveznek, amikor is busszal járják be Ásotthalom nevezetesebb helyeit, megismerkedve a helyi kulturális értékekkel.

JEGYEKET, BÉRLETEKET, DE NYUGI, EZ NEM EGY SZKT ELLENŐRZÉS

A Magyar Sziget oldalán fellelhető szálláslehetőségek közül a Fenyő, a Bedő és a Laura Panziók már megteltek, azonban a kibővített kempingben még akad némi hely, a kiegészítő kempingjegy 1000 Ft, a sátorhely 2000 Ft per fő per éj. Azonban mielőtt ezekre lecsapnál, nem árt egy napijegy vagy bérlet,

  • az előbbi elővételben 7000 helyett 5500 magyar forint,
  • az utóbbi 20990 helyett 17990.

Ismerve a környék és az ország egekig elszállt fesztiválárait, egészen barátságosnak tűnnek a fenti tételek, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy ezért a pénzért Kowalsky vagy éppen Tankcsapda koncertre is tombolhatunk. A belépőket a Rock1 oldalán éred el, IDE kattintva.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb