KözéletSmart Szeged

Tram-trainre pattant Vitézy Dávid

“Kevés annál jövőbemutatóbb és innovatívabb dolog történt a magyar vasúton az elmúlt évtizedekben, mint ez a tram-train” – írta Facebook oldalán Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedésért felelős államtitkára, aki azt követően, hogy a Szeged-Szabadka vasútvonal kapcsán tartott sajtótájékoztatót Röszkén, felpattant a vasútvillamosra is. A közlekedési szaki arról számolt be, hogy a forró vasárnap dacára is telt házzal ment a tram-train, szinte minden ülőhely foglalt volt.

A tram-traines posztot követően Vitézy a szegedi nagyállomásról is lőtt egy fotót, ezen egy emlékplakett látható, amely a vasúti közlekedés Szegedre történő megindulásának állít emléket, 1854-ből. “15 évvel később, 1869-ben készült el a vonal Szabadkáig, amelyet most újjáépítünk a szerbekkel” – tette hozzá.

Az utóbbi poszt alatt egyébként rendesen kapott hideget-meleget az államtitkár, a kommentelők a MÁV szolgáltatási színvonalát kritizálták. Szórakoztató visszaolvasni a diskurzusokat, amelyekben Vitézy korrektül állta a sarat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb