Mindenmás

Napi pakk: 37 fokkal tombol a szegedi nyár, de már úton az enyhülés

Mindenki ropogósra sült a hétvégén? Ha a válasz igen, már jöhet is a következő hét(fő), amely pont az amerikaiak sci-fi filmbe torkolló Függetlenség Napjára esik. UFO-invázió sehol, viszont helyette kapunk 37 fokot és lezárt Belvárosi hidat.

NÉVNAPOSOK, SZÜLETÉSNAPOSOK, ÉVFORDULÓK

Boldog névnapot, Ulrik, Rajmund, Illés, Berta, Bettina, Fédra és Odó!

Ma van:

  • A függetlenség napja (Independence Day), az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb szövetségi ünnepe. Az amerikaiak ezen a napon ünneplik a függetlenségi nyilatkozat 1776-os kihirdetését, melyben országuk kinyilvánította függetlenségét Nagy-Britanniától.
  • Szinyei Merse Pál festőművész (Majális) születésének évfordulója, a magyar plein air festészet megteremtője 177 éve érkezett a Föld nevű bolygóra.
  • Verebes István, Jászai Mari-díjas színész, rendező, dramaturg, író, színházigazgató, műsorvezető 77. születésnapja.

MÁR CSAK PÁR NAPIG KELL KIBÍRNI, JÖN AZ ENYHÜLÉS

A szokásos kánikulával kezdődik a jövő hét, de aztán előbb egy, majd várhatóan még egy hidegfront is eléri az országot, hatásukra pedig több fokkal visszaesik a hőmérséklet. A hét második felében már jellemzően 30 Celsius-fok alatt alakulnak a csúcsértékek, vasárnap néhol csak 20 fokig melegszik majd a levegő.

Ma ilyen időnk lesz Szegeden:

  • 37-38 fokos csúcshőmérséklet,
  • enyhe szél,
  • semmi csapadék.

AUTÓVAL INDULSZ ÚTNAK MA REGGEL? FELEJTSD EL A BELVÁROSI HIDAT

Bő egy hete kezdődött a július 12-ig tartó dilatáció-csere a Belvárosi hídon, ahol kerékpárút és járdaburkolat-javítási munkálatok is folynak. Mindezek forgalomkorlátozással járnak, a hídon csak a tömegközlekedési és a hulladékszállító gépjárművek, taxik, gyalogosok, továbbá a forgalmi sávban a kerékpárosok közlekedhetnek. A fel nem sorolt gépjárművek (például a személyautók) a Bertalan hídon tudnak kerülni, ahol ma reggel is masszív dugóra kell számítanod…

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb