Szegedi Arcok

Most akkor, 20 vagy 30% van kiírva az újszegedi STAR Optikára? Dioptriás napszemüvegre lesz szükséged, ha nem látod rendesen

A címben feltett kérdésre a válasz: mindkettő. Nyári akcióba lendült Újszeged egyetlen optikája, akik a szemüvegek egy részére 20, más részére egyenesen 30 százalék kedvezményt adnak. Ha már beugrottunk megnézni a kínálatot, feltettük a kérdést Horváth Réka alapító-tulajdonosnak, hogy mire kell figyelni vásárláskor.

A LEGFONTOSABB: FELEJTSD EL A BALATONI STRANDOK KÖRNYÉKÉN ÁRUSÍTOTT BÓVLIKAT, EGYENESEN VESZÉLYESEK LEHETNEK

Az egyik legfontosabb érzékszervünk a szemünk, amelynek védelmére nyáron fokozott figyelmet kell fordítanunk – magyarázta a fiatal szegedi vállalkozó anyuka, aki szerint nem csak a százezres szemüvegek védenek, de a kifejezetten filléres darabokkal tényleg pórul lehet járni. Réka szerint egyszerű a képlet:

Az UV-sugárzás a szemeket is súlyosan károsíthatja, a nem megfelelő minőségű napszemüvegek pedig nem képesek a szükséges védelem biztosítására.

A fentiek miatt nem árt messziről elkerülni a balatoni vagy tengerparti bazárokban párezer forintért árusított, általában silány minőségű darabokat. Egy UV védelem nélküli napszemüveg nem képes ellátni az egészségvédő funkciókat, amelyek viszont legalább annyira fontosak, mint az ergonómia vagy a divatos kinézet.

A NOVA folyosóján működő STAR Optika alapító-tulajdonosa elmondta, hogy a jellemzően olcsóbb napszemüvegek anyaghasználata és összeszerelése is gyengébb minőségű, valamint a legtöbb esetben a fényvédelem is alacsonyabb hatásfokú ezeknél, arról nem is beszélve, hogy az olcsóbb napszemüvegek könnyebben karcolódhatnak és sérülhetnek, így a védelem hatékonysága is csökkenhet.

DAVID BECKHAM MOST NEM A LABDÁT RÚGJA, HANEM A 30 SZÁZALÉKOS KEDVEZMÉNYT

A komolyabb tradícióval és tapasztalattal rendelkező gyártóknál alap, hogy a stílusos megjelenés mellett a napszemüvegekkel szemben támasztott, minőségi elvárásoknak is megfeleljenek. Az utóbbi kategória képviselői pedig szép számmal találhatóak meg a STAR Optika polcain, rögtön a belépés után az Oakley, a Tom Ford, a David Beckham, a Tommy Hilfiger, vagy a Swarovski keretei és napszemüvegei néznek az ember fiára (most éppen lányára).

MOST AKKOR 20 VAGY 30…?

Két lépcsős kedvezményt vezetett be a 2022-es nyár utolsó napjáig a mai napig egyetlen újszegedi optika:

  • az Oakley márkát leszámítva minden termékre 20% kedvezményt adnak, legyen szó napszemüvegről, keretről vagy lencséről,
  • viszont ha dioptriás napszemüvegre van szükséged és még a lencsét is náluk csináltatod, életbe lép a 30% kedvezmény.

Így már aztán baráti, nem?

A cikkünkben említett meglepetések – megspékelve a STAR Optika kollégáinak mindig széles mosolyával – itt várnak Rád:

  • Szeged, Szőregi út 80.
  • NOVA Áruház
  • Telefon: +3662 /744-239

Kapcsolódó cikkek

Egy hozzászólás

  1. Visszajelzés: Fernald Belcampo
'Fel a tetejéhez' gomb